Elazığ

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET YİĞİT, SINAVA KATILACAK OKULLARI ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı Sınavına katılacak okulları ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından organize edilen ve üçer yıllık..

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET YİĞİT, SINAVA KATILACAK OKULLARI ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı Sınavına katılacak okulları ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından organize edilen ve üçer yıllık döngülerde yapılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı Sınavında Elazığ’ı temsilen katılacak olan okullara ziyaret etti.

Öğrenci ve öğretmenler bir araya gelen Milli eğitim Müdürü Yiğit; PISA Sınavları zorunlu eğitimi bitiren öğrencilerin günümüz toplumunda yerlerini alabilmeleri için gereken temel bilgi ve becerilere ne ölçüde sahip olduklarını ölçmeyi hedeflemektedir. PISA 2022 Nihai Uygulama, ülkemizde 18 Nisan 15 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak olup ilimizden 5 okulumuz da bu sınava katılacak. PISA araştırması bilgisayar tabanlı olarak gerçekleştirilecek, Nihai Uygulamaya katılacak öğrenciler bilgisayar üzerinden PISA kapsamında geliştirilen bilişsel test soruları ve anket sorularına cevap verecek. Öğrencilerimizin bu sınavda elde edeceği başarılar ilimizin başarısı için de çok önemlidir. Bu nedenle hem sınava girecek olan öğrencilerimizle, hem de öğretmenlerimizle bir araya gelerek bugüne kadar yapılan hazırlıkları değerlendirme imkânı bulduk. Süreç içerisinde çocuklarımızın başarıları için tüm desteğimizi sunacağız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL