Elazığ

FÜ’DE “KIZ KARDEŞİM PROJESİ “GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’nin güçlü kadınları hayallerini “Kız Kardeşim” ile gerçekleştiriyor Kadınların dijital dünya ve internet güvenliği konularında farkındalıklarının artması amacıyla uygulanan Kız Kardeşim Projesi Dijital Dünyada Güvenlik Eğitimi Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Sürekli..

FÜ’DE “KIZ KARDEŞİM PROJESİ “GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’nin güçlü kadınları hayallerini “Kız Kardeşim” ile gerçekleştiriyor

Kadınların dijital dünya ve internet güvenliği konularında farkındalıklarının artması amacıyla uygulanan Kız Kardeşim Projesi Dijital Dünyada Güvenlik Eğitimi Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Kadınlar Kolu ve Habitat Derneği ortaklığında Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen programa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlyas Somunkıran, “Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak toplumun ihtiyaç duyduğu katma değeri yüksek, ulusal ve uluslararası düzeyde sertifika eğitimleri organize etmektir. Bu eğitimlerin yanı sıra sosyal sorumluluk adına da birçok faaliyet ve etkinliklerde bulunmaktayız. Bu kapsamda 2021 yılında 16 tane sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihi gelişimine dikkat çekerek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihine baktığımızda kötü bir olay sonucu Birleşmiş Milletler’in bunu kadınlar günü olarak ilan etmesi, dünyada ve ülkemizde benimsenmesi ve her yıl kutlanan bir etkinlik olması açısından da 8 Mart’ı ülkemiz olarak özel günlerin içerisine katmış bulunmaktayız” dedi.

Kadınların toplumun her yerinde var olduğunu belirten Prof. Dr. Akpınar, “Kadınlar toplumun her yerinde. Sonuçta şöyle bir cümle var “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” gerçekten çok doğru bir cümle. Fırat Üniversitesi kadınlar Kolu Hülya Göktaş hanımefendinin başkanlığında faaliyetlerine devam ediyor. Yapmış olduğumuz faaliyetlerde tamamen öğrenci yararına yapılan etkinlikler, öğrencilere burs sağlama amaçlı yapmış olduğumuz etkinlikler var. Fırat Üniversitesi büyük bir aile. Personelimiz ve eşleri ile hayırsever Elazığ halkının katkıları ile yapmış olduğumuz etkinlikler var” dedi.

Habitat Derneği Proje Yürütücüsü Nazan Bütüner ise derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Kız Kardeşim” projesiyle, girişimci kadınlara hibe desteği ve eğitimlerle destek olduklarını dile getiren Bütüner, iş hayatına kadın eli değmesine, kadınların finansal özgürlüğünü kazanmasına ve başarı öykülerinin çoğalmasına gerek olduğuna inandıklarını ifade etti.

Katılımcılara eğitim sonrası katılım belgesi verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL