Elazığ

KARAKUŞ: “MADEN REZERVİNİN İŞLETİLMESİ İÇİN İHALE YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı, Şubat ayı il istişare ve divan toplantısını gerçekleştirdi. Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Teşkilatı Şubat Ayı İl İstişare ve divan toplantısını düzenledi. Toplantıya Yeniden Refah Elazığ İl..

KARAKUŞ: “MADEN REZERVİNİN İŞLETİLMESİ İÇİN İHALE YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı, Şubat ayı il istişare ve divan toplantısını gerçekleştirdi.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Teşkilatı Şubat Ayı İl İstişare ve divan toplantısını düzenledi.

Toplantıya Yeniden Refah Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ve partililer katıldı.

 

“MADEN REZERVİNİN İŞLETİLMESİ İÇİN İHALE YAPILMASINA, İHALE ALINMASINA KARŞIYIZ”

Yeniden Refah Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, yeni maden sahalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak maden rezervinin işletilmesi için ihale yapılmasına karşı olduklarını belirtti. Karakuş, “Yeniden Refah Partisi olarak buradaki Maden rezervinin işletilmesi için kesinlikle ihale yapılmasına, ihale alınmasına karşıyız. Çünkü Elazığ Girişim Grubu olarak 2 Milyarlık teminatı bulsanız bile sermayeleri yüksek güçleri yüksek firmalarla bizim bu şartlarla ihalede rekabet etme şansımız neredeyse sıfır. Dolayısıyla ihale şartları düzeltilse bile o ihale açıldığı zaman Elazığ Girişim Grubu olarak, Elâzığ olarak bizim bu ihalenin buranın işletim hakkını almamız sıfıra yakın bir seviyede ne yazık ki dolayısıyla biz bu noktada kesinlikle ihaleden vazgeçilmesini kamu özel ortaklığı işletmesiyle %51 Kamu yani devlet ortaklığı %49 Elazığ Girişim grubunun ortaklığın şeklinde bir işletim modeliyle buranın işletmeye açılmasını buradaki rezervlerin Elazığ’ın ve bölgenin hizmetine sunulmasını talep ediyoruz” dedi.

“HUKUK DEVLETİNDE İHALE SÜRECİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜMEK ZORUNDA”

Karakuş,  İhale sürecinin şeffaf bir şekilde yürümek zorunda olduğuna çekti. Karakuş, “Bu işler olmuyor geçtiğimiz hafta iki milletvekilimiz Enerji Bakanımız Sayın Dönmez’e bir ziyaret gerçekleştirdiler ve ziyaret sonrasında açıkladıkları basın metninin özeti ihale süreci şeffaf bir şekilde yürütülecektir. Yahu zaten hukuk devletinde ihale süreci şeffaf bir şekilde yürümek zorunda bunu kalkıp da biz bakanla görüştük bunu talep ettik kopardık şeklinde basına vermenin hiçbir mantığı yok. Milletin aklıyla alay etmekten başka bir şeyi yok. İhale süreci şeffaf yürütülecektir bunu millete bir iyilik olarak mı görüyorsunuz zaten olması gereken budur. Eğer depremden dolayı milletten yemiş olduğunuz eksiyi artıya çevirmek istiyorsanız önümüzdeki seçimlerde yeniden refah partisi dâhil Elazığ’daki diğer hiçbir siyasi partiye imkan tanımak istemiyorsanız kendimizin zararına sizin faydanıza bir şey söylüyorum burayı ihale sürecinden derhal çıkarın ve kamu özel ortaklığı iş birliğiyle Elazığ’ın Güneydoğunun ve Doğu Anadolu’nun imkanına vatandaşın imkanına sunun”  dedi.

Yeniden Refah Partisi Elazığ Genel merkez bölge sorumlusu Av. İbrahim GÖK ise Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa değindi. Gök, Çeçenlerin Rusya’yla beraber saldıran pozisyonda yer almasını kınadı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL