Elazığ

SİVRİCE MESLEK YÜKSEK OKULU NEDEN İLÇEDE DEĞİL!

Sivrice ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a seslendiler.   Sivrice Meslek Yüksekokulu 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği programı ile hizmete başlamıştır. Yaklaşık dokuz yıl ilçede..

SİVRİCE MESLEK YÜKSEK OKULU NEDEN İLÇEDE DEĞİL!

Sivrice ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a seslendiler.

 

Sivrice Meslek Yüksekokulu 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği programı ile hizmete başlamıştır. Yaklaşık dokuz yıl ilçede eğitim faaliyetine çeşitli binalarda devam ederken 2004 yılında meydana gelen deprem bahane edilerek şehir merkezindeki Fırat Üniversitesi yerleşkesine taşındı. Yaklaşık 18 yıldır burada faaliyetini sürdürmektedir.

Bilindiği üzere üniversitelerin kuruluş amaçlarından biri de kuruldukları bölgeye ekonomik, sosyal ve kültürel olarak katkı sağlamaktır.
Sivrice bölgenin cazibe merkezi konumundadır. Yakın zamanda çok büyük bir deprem yaşadı. Bu nedenle büyük bir göç yaşandı. Ekonomik ve sosyal olarak kalkınması gerekiyor. Yeniden eski günlerine dönebilmesi ve canlanması için Yüksekokulun tekrar ilçeye gitmesi kaçınılmaz olmuştur.

Sivrice yeniden inşa ediliyor. Bu yapılanmada ya da Üniversite ve yerel dinamiklerini katkısıyla Sivrice Meslek Yüksekokuluna da bir bina yapılarak okul kendi öz yurduna taşınabilir.

Fırat Üniversitesi Rektörü bu sesimize kulak vererek Yüksekokulun tekrar ilçeye taşınacağını ve insanların deprem sonrası oluşan umutsuzluğuna tekrar umut olacağınızı umuyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL