Türkiye

DÖNMEZ ”5 YILDA 6 MİLYAR TASARRUF ETTİK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sabit saatle elde edilen tasarruf 6.82 milyar kilovatsaat elektrik, karşılığı ise 6 milyar TL. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün Antalya’da..

DÖNMEZ ”5 YILDA 6 MİLYAR TASARRUF ETTİK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sabit saatle elde edilen tasarruf 6.82 milyar kilovatsaat elektrik, karşılığı ise 6 milyar TL.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün Antalya’da düzenlenen 11. Türkiye Enerji Zirvesi’nde konuştu. Dünyada enerji fiyatlarının hiç kimsenin öngörmediği şekilde arttığını belirten Dönmez, “Avrupa’da elektrik fiyatları zirvede. Petrol fiyatlarında fiyatların çok dirençli olduğunu gözlemlemiş olduk.” dedi.

Dönmez, 2021-2025 döneminde doğal gaz dağıtım ve iletimine 56,6 milyar lira daha yatırım yapılacağını, 2022’nin baharında Karadeniz sularında doğalgaz borularının yerleştirileceğini söyledi.

Son olarak kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili konuşan Dönmez şunları söyledi:

“Bizler enerji ile ilgili konulara bilimsel bir gözle yaklaşırken buradan kendilerine malzeme çıkarmaya çalışan birileri var. Sabit saat uygulamasına başladığımız 2016 yılından bugüne kadar elde ettiğimiz toplam tasarruf 6,82 milyar kilovatsaat elektrik oldu. Bu tasarrufun parasal karşılığı ise yaklaşık 6 milyar lira oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL