Elazığ

10.000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA DAİRE BAŞKANI HASAN ATALAY BAŞKANLIĞINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bakanlık tarafından yürütülen “Temel Eğitimde 10.000 Okul” projesi kapsamında ilimizde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Bakanlık Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı  Hasan Atalay..

10.000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA DAİRE BAŞKANI HASAN ATALAY BAŞKANLIĞINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bakanlık tarafından yürütülen “Temel Eğitimde 10.000 Okul” projesi kapsamında ilimizde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Bakanlık Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı  Hasan Atalay başkanlığında; Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Bakanlıkta görevli Şube Müdürü Hatice Yıldırım, ilçe milli eğitim müdürleri, müdürlük ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli ilgili şube müdürlerinin katılımı ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

Okul öncesi eğitimin önemine değinerek okul öncesi eğitimi alan çocukların, okul başarısı ve okula devam oranında olumlu bir gelişim görüldüğünü ifade eden Feyzi Gürtürk “Okul öncesi eğitim kurumları, öğrenciler arasındaki başarı farkını minimuma indirerek öğrencileri eğitime hazırlamak için önemli bir imkan sağlıyor. Bakanlık politikaları çerçevesinde hedefimiz Elazığ’da okul öncesi eğitime erişimi yüzde 100’e çıkarmak. Bu hedef doğrultusunda İl Müftülüğümüze bağlı Kuran kursları ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı okul öncesi kurumlarına yönelik rehberlik faaliyetlerini titizlikle yürütmekte ve bu kurumlarda eğitim gören öğrencilerin Bakanlığımız e-okul sistemine kaydedilmesi işlemlerini periyodik olarak gerçekleştirmekteyiz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla fiziksel altyapıyı kentimizin her yerinde aynı standartlarda yapılandırmayı amaçlıyoruz. Okul öncesi çağındaki çocuklarımızın eğitim hizmetine en kolay şekilde ulaşmasını arzu ediyoruz. Toplantıda da bu çağdaki çocuklarımızın il, ilçe bazlı kayıt oranlarını, derslik durumlarını, il düzeyinde yapılan çalışmaların değerlendirildiğini” belirtti.

Elazığ’da yapılan planlamaları yerinde ve yeterli bulan Daire Başkanı Hasan Atalay teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL