Siyaset

KARAKUŞ: “AKP’Lİ BELEDİYELERE DE VİRÜS BULAŞTI; KOVANCILAR, PALU, DERKEN ŞİMDİ DE KARAKOÇAN!…”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş daha önce de gündeme gelen, özellikle ilçe belediyelerindeki usulsüz personel alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.     Karakuş açıklamalarında; “İlimizin iktidar yöneticileri..

KARAKUŞ: “AKP’Lİ BELEDİYELERE DE VİRÜS BULAŞTI; KOVANCILAR, PALU, DERKEN ŞİMDİ DE KARAKOÇAN!…”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş daha önce de gündeme gelen, özellikle ilçe belediyelerindeki usulsüz personel alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Karakuş açıklamalarında;

“İlimizin iktidar yöneticileri Adeletin, Ehliyetin, Liyakatin ve israfın her alanda gözardı edildiği personel alımlarında yandaşlık, hemşehri ve akrabalık kriterlerini uygulayarak öncelikli ve imtiyazlı bir yönetim şekli ile ne yazık ki yönetmeye devam etmektedir.

Palu Belediyesi örneğinde olduğu gibi bu defada Karakoçan ilçe Belediyesine alınacak olan 24 personelin akp ilçe gençlik kolları başkanı ile belediye encümenlerinin aile yakınlarından belirlenmesi ve alım şekli ne yazık ki yukarıda belirttiğimiz kriterler çerçevesinde olmuştur.

Milyonlarca gencimiz KPSS sınavında ter döküp, kamuda işe girebilmek için sıra beklerken; kendi çocuklarını, yeğenlerini, akrabalarını kolayca memur ve işçi yapan Akp zihniyeti bu defa da Karakoçan ilçe Belediyesinde orta çıkmıştır. AKP iktidarı döneminde kadrolaşmalar, adam kayirmalar kurum kuruluşlara ve belediyelere alınan personeller ya Gençlik Kolları’ndan yada Belediye encümenlerinin yakınlarından ciddi şekilde el altından yapılmaktadır.

Akp il başkanı Sayın Şerafettin Yıldırım’ın ilimiz yerel televizyonunda usulsüz yıkımlar için “vicdanım rahatsız, konuşuluyorsa problem var, Yanlışa müdahale edilmeli” gibi önemli mesajlar vermişti.
Soruyoruz, Peki bu belediyelere yapılan personel alımlarında yanlış bir uygulama yok mudur, kul hakkına girilmemişmidir? İktidara yakın olmayanların kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaya hakkı yok mudur? Akp il başkanından şunu bekliyoruz nasıl ki palu belediyesinde ki usulsüz işe alımları iptal ettirdiyse Karakoçan belediyesindeki başvuruların toplanarak şeffaf bir şekilde noter huzurunda kura ile belirlenmesi gerekmektedir, doğru ve adil olan da budur.

Yeniden Refah Partisi olarak bizim iktidarımızda
Kamuda işe alımlarda ve görevlendirmelerde akrabalık, yandaşlık, hemşehrilik değil, sadece 3 kriter geçerli olacak:
EHLİYET, LİYAKAT, ve ADALET.
Yaşanabilir bir Türkiye’de adaletin tam manasıyla tesis edilerek, önce ahlak ve maneviyat anlayışını adalet mekanizmasında hakim kılarak tarafsızlık, denetlenebilirlik, adil yönetim anlayışı öncelikli olacaktır.

Bu tür yanlış uygulamalardan artık bir önce vazgeçip şeffaf, adil ve hakkaniyet ölçüsünde personel alımlarının yapılması gerekmektedir. ilimiz yöneticilerinden ve iktidar kanadından talebimiz budur” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL