Elazığ

ELAZIĞ BELEDİYESİ MASAL EVLERİ MİNİKLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yaşam Alanı içerisinde hizmet veren “Anadolu Masal Evi” miniklerden yoğun ilgi görüyor. Anadolu Masal Evi, gelişim çağındaki çocukların masallar yoluyla dil becerilerini, yaratıcılıklarını, dinleme, anlama ve hayal..

ELAZIĞ BELEDİYESİ MASAL EVLERİ MİNİKLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yaşam Alanı içerisinde hizmet veren “Anadolu Masal Evi” miniklerden yoğun ilgi görüyor.

Anadolu Masal Evi, gelişim çağındaki çocukların masallar yoluyla dil becerilerini, yaratıcılıklarını, dinleme, anlama ve hayal gücü yeteneklerini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Miniklerden yoğun ilgi gören “Anadolu Masal Evi”nde masal dinletisinin ardından, kültürümüzün bir parçası olan, unutulmaya yüz tutmuş eski oyunlar oynandı ve boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.

GÜR: HER HAFTA FARKLI ETKİNLİKLER YAPTIRIYORUZ

Düzenlenen etkinliklerin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Elazığ Anadolu Masalları İl Koordinatörü Şeyma Gür, “Biz çocuklarımıza Anadolu Masal Evi’nde her cumartesi masal anlatıp, sanat etkinliği yaptırıp geleneksel çocuk oyunu oynatıyoruz. Elazığ Anadolu Masal Evi Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü sayesinde gerçekleşen bir projedir. Anadolu Masalları Projesi Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün ve Bakanlığımızın projesidir. Bu projede bize Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları çok büyük destek verdi. Bu binayı bizlere tahsis etti. Yaz tatili boyunca salı, perşembe ve cumartesi günü yaptığımız programları okullar açılınca sadece cumartesi günleri yapmaya başladık. Çocuklarımıza her cumartesi Anadolu masalları anlatıp, geleneksel çocuk oyunları oynatıp, sonrasında ise sanat etkinlikleri yaptırıyoruz. Her hafta farklı etkinlikler yaptırıyoruz. Elazığ Belediyemize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL