Uncategorized

ELAZIĞ’LA BİRLİKTE, İLÇELERİMİZE DE EL ATALIM!…

Değerli Hemşehrilerim ve Okurlarım, Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Yeni valimiz Sn. Ömer TORAMAN’a geçen hafta şehrimize henüz gelmeden evvel köşe yazımda da hoş geldin mesajımı yayınlamıştım. Göreve..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Değerli Hemşehrilerim ve Okurlarım,
Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim.
Yeni valimiz Sn. Ömer TORAMAN’a geçen hafta şehrimize henüz gelmeden evvel köşe yazımda da hoş geldin mesajımı yayınlamıştım.
Göreve birkaç gün evvel başlayan. Valimiz Sn. Ömer TORAMAN Bey’e ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİ ve ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ ELAZIĞ İL TEMSİLCİSİ olarak, şehrimize hoş geldiniz der, şehrimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.
Sosyal medyadan beni takip edenler bilirler…
Her zaman olduğu gibi, hele hele son bir haftadır Elazığ’ın bazı ilçelerini geziyorum.
Ancak bir kısmını gezebildim. Bunlardan Palu, Kovancılar, Arıcak ve Sivrice’ye ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİ ve ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ ELAZIĞ İL TEMSİLCİSİ olarak ekip halinde gittik, oralardaki sorunları yerinde gördük.
Bir çok yetkili kişilerle ve vatandaşlarla konuşma fırsatı bulduk.
Tabi ki diğer ilçelerimizi ve beldelerimizi de gezmeye gayret edip, buraların sorunlarıyla da yakından ilgileneceğiz. Oralarda olan sorunları da medyamız aracılığı ile yetkililere aktaracağız inşallah. Değerli Hemşehrilerim, Her zaman belirttiğim gibi 24 Ocak 2020’de 6.8 şiddetinde asrın en büyük depremlerinden birini şehrimizde yaşadık.
Deprem şehrimizi, pandemi ise dünyayı olduğu gibi ülkemizi, şehrimizi ve ilçelerimizi epeyce yordu.
Allah bir daha böyle felaketleri ve hastalıkları göstermesin inşallah. İlimizde ve ilçelerimizde çok güzel yapılan işler var.
Fakat depremden hemen hemen 2 yıl geçmesine rağmen halen daha konteynerlerde ve hasarlı binalarda kalan vatandaş-larımız ve acil yıkılması gereken bir çok ağır hasarlı binalar var.
Bu binalar adeta madde bağımlılarının meskeni durumunda…
Bu sıkıntılı yaşam koşulu hepimizin bildiği gibi çok zor, hele en sıkıntı verecek olan kış kapıda!…
Tabi ki TOKİ marifetiyle (bazı sorunlarla karşılaşılsa da!) modern ve kalıcı konutlar yapılıyor, birçok hak sahiplerine de konutlar verildi ve verilmeye de devam ediliyor…
Ama yetersiz!…
Bir an evvel bu konteynerlerde ve hasarlı binalarda kalan vatandaşlara öncelik verilse, onların hayır duası alınsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.
Maalesef inşaatlar, yıkımlar ve diğer işler biraz ağır, aksak gidiyor gibi.
Sayın valimizden özellikle ricam, ayağının tozuyla şehrimizin ötelenmiş bazı sorunlarıyla birlikte, özellikle konut sorunlarıyla ilgilenirse çok daha iyi olur.
Hem yukarıda da belirttiğim gibi, halen daha konteynerlerde ve hasarlı evlerde kalanlar da bir an evvel rahata kavuşurlar.
Bu mağdur vatandaşların hayır dualarını alıp, bir an evvel mutlu edilmelerine vesile olurlar.
Elazığ’la birlikte tüm ilçelerimizin sorunlarına da bir an evvel el atılırsa, sorunlar çözülürse hem vatandaşlarımız rahatlar, hem de onlarca medeniyete beşiklik etmiş Elazığ’ımızın mimari yapısı hak ettiği yere gelir ve güzelleşmiş olur diye düşünüyorum.
Ayrıca başımızda yukarıda da belirttiğim gibi bir pandemi belası var…
Bu pandemi kışı seven ve gayri hijyeni seven bir illet.
Tehlike henüz devam ediyor, güvenilir ortam istenilen düzeye inmedi, halen daha oran yükseklerde.
Bizim vatandaşlar olarak, Maske, mesafe ve hijyene önem vermemiz lazım.
En önemlisi de aşı olmayı ihmal etmememiz lazım.
İnşallah yetkililerin de gayretiyle bu illetten biran evvel kurtulmamız için, bilim kurulunun tavsiyelerine uymanızı önemle rica ederim.
Geçen gün hayatını kaybeden Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.
Önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle…

KALIN SAĞLICAKLA…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL