Uncategorized

ÖNÜMÜZ KIŞ, PANDEMİ KAPIDA

Değerli Hemşehrilerim ve Okurlarım, Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Evvela Elazığ’ımıza atanan yeni valimiz Sn.Ömer TORAMAN’a ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ ELAZIĞ İL TEMSİLCİSİ , ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİ İMTİYAZ..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Değerli Hemşehrilerim ve Okurlarım,
Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Evvela Elazığ’ımıza atanan yeni valimiz Sn.Ömer TORAMAN’a ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ ELAZIĞ İL TEMSİLCİSİ , ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ve GENEL YAYIN YÖNETMENİ olarak şehrimize hoş geldiniz der, şehrimize hayırlar ve güzellikler getirmesini yüce RABBİM’den niyaz ederim.
Değerli Hemşehrilerim ve Okurlarım,
Geçen hafta da belirttiğim gibi Elazığ’ımızda depremdir, pandemidir, TOKİ vb. gibi birçok sorunumuz var, fakat bunlardan bahsederek moral ve motivasyonunuzu bozmak istemiyorum. Ne güzel bir söz var, her şeyin başı sağlık diye. Acaba sağlığımızı tehdit eden tehlikelerden sakınıyormuyuz? Başımızda bir pandemi belası var ki, RABBİM tez zamanda bu belayı başımızdan def eder inşaAllah. Ama bu pandemi illetinden ne kadar sakınıyoruz? Malum, kış yavaş yavaş geliyor, hele geceleri kendini daha da hissettirmeye başladı. Bu zaman zarfında yaz mevsiminde bile pandemi tavan yaptı, neredeyse kapanmalar olacak diye, zaten ekonomik olarak zor durumda olan esnaf akla karayı seçti. Soğuğu ve kışı seven bu illetten ne kadar korunuyoruz ve tedbir alıyoruz?
Değerli Hemşehrilerim,
Geçmişten hiç ders almamış gibi hareket ediyoruz. Daha bir sene olmadı,evlerimize günlerce mahkum oluşumuz,alış verişe bile dakikalık gidişimiz. Bunları unutmuşa benziyoruz ki, halen daha maske takmayanlar var, sosyal mesafe hak getire, temizlik ise yalap şap. Minibüsler ve otobüsler balık istifi gibi. Bunlar gibi birçok ihmalkarlıklar. Arkadaşlar, bir çoğunuz bu pandemiyi dikkate almıyorsunuz, şaka zannediyorsunuz. Fakat, uzmanların feryatlarını da mı duymuyorsunuz? Allah aşkına hastanelerdeki hastaları da mı görmüyorsunuz, sıkıntılarını duymuyorsunuz? Yani bu pandeminin şakası yok. Buna rağmen hastalığı körükleyebilecek birkaç gördüğüm şeylerden bahsetmek istiyorum. Geçen günlerde arkadaşım çay ocaklarından birine çay içmeye davet etti, çaylar geldi. Fakat masanın üzerindeki şekerlikteki şekerler açık, yani paketli değil de dökme kesme şeker. Her gelen diğer şekerlere de elini değdirip çayına atıyorlar. Yani şekerler kağıt kaplı değil. Biraz masraf olacak fakat tamamen hastalıktan kapanmaktansa biraz fedakarlık yapılmasını bekliyorum. Zaten çaylara da zam yapmışlar. Ayrıca kapalı çarşıdan ve bu gibi yerlerden hepimiz geçiyoruz. Buradaki çoğu pişirilmeden yenilen çerez ve kahvaltı türü yiyecekler açıktan satıldığını görmeyenimiz yoktur. Her yere girip çıkıyoruz bunlar da ‘WC’ dahil ayakkabılarımız marifetiyle pislikleri oraya getirdiğimizde yerden oluşan tozlar haliyle rüzgarın etkisiyle bu yiyeceklere siniyor ve bunları tükettiğimizde hastalığa davetiye çıkarılır, bu gibi gıdaların üzerleri kapatılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Yalnız bunlar değil diğer esnaflarımız da kendi eksikliklerini gidermesi lazım. Sakın bu esnaflarımız yanlış anlamasınlar. Malum yukarıda da belirttiğim gibi ÖNÜMÜZ KIŞ,PANDEMİ KAPIDA. Gene kapanmalarla ve hastalıklarla cebelleşmemek için mecburi olarak önlem almamız lazım, sıkıntılarını gene biz çekiyoruz. Tabi ki bu gibi önlemleri ve denetimleri yetkililerin titizlikle yapmasını önemsiyorum.
Değerli Hemşehrilerim ve Okurlarım,
Zaten depremdir, ekonomik şartlardır, hayat pahalılığıdır ve bu gibi şeyler bizleri sıkıntıya soksa da, en büyük sıkıntı sağlık sıkıntısıdır. Aman ha sağlığımızı ihmal etmeyelim. Kurallara uyalım. Çünkü EN BÜYÜK SERVET SIHHAT’tir.
Önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle.

KALIN SAĞLICAKLA…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL