Uncategorized

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN, LAFA BAKILMAZ!…

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım. Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu hafta Elazığ’ın sorunlarıyla yani usulsüz yıkımlardan, TOKİ’nin yaptığı problemli evlerden, şehir merkezinin halen daha virane halinden, şehir içindeki..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım. Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu hafta Elazığ’ın sorunlarıyla yani usulsüz yıkımlardan, TOKİ’nin yaptığı problemli evlerden, şehir merkezinin halen daha virane halinden, şehir içindeki yolların köstebek yuvasına döndüğünden, sanayi sitesinin misafir odası değil de halen daha virane odası olduğundan, yani bu gibi benzeri sorunlardan bahsetmeyeceğim.
Değerli arkadaşlar, bu hafta 8 il ve 70 ilçeye hizmet veren, Elazığ’ımızın değerli bürokratlarından Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner’den bahsedeceğim. Bu müdürümüz tam bir Elazığ sevdalısı. Yapmış olduğu işlere cılız bir kesim leke sürseler de çoğu halkımız tarafından takdir edilmiştir. Dağlarımızı çoğunluğunda teras yöntemiyle ağaçlandırılmıştır. Sırf köylüler şehirlere göç etmesin, yerlerinde kalsınlar diye bunlardan bazı önemli olarak yapmış olduğu işlerden bahsetmek istiyorum. Bunların önemlilerinden biri, köylerde eskiden hepimizin bildiği gibi bazı evlerde tandırlar vardı. Buralarda yapılan nefis tandır ekmeklerini herhalde tatmayan yoktur. Ama tandır ekmeği yapıldığı sırada, bildiğimiz gibi bu işleri genellikle kadınlar yapardı. Kadınlarımız ellerini yakarlardı, tandıra kazayla kendileri, çocukları ve hatta hayvanları düşüp ölürdü ya da ağır yanık yaraları ile karşı karşıya kalırlardı. Bunu önlemek için bölge müdürümüz Muhammed Salih Çetiner’in talimatıyla şehirdeki taş fırınların aynısını köyün muhtelif yerlerine, minisini yaptırarak, ekmek ihtiyaçlarını tehlikesiz bir şekilde giderip, vatandaşların bu gibi kazalarla karşılaşmaması için önlem aldırmıştır. Ayrıca Sarılı pilot köy olarak seçilmiş, ileride tüm köylere yaygınlaşmak kaydıyla evlerin çatılarına Fotovoltanik güneş panelleri kurarak köylülerin kendi enerjilerini sağlamak kaydıyla elektrik parası ödemekten kurtulduklarını, elbette bilmiyorsunuz. Bu atılım da Muhammed Salih Çetiner’in gayretleriyle hayata geçmiştir. Değerli hemşehrilerim ve okurlarım, yine müdürümüzün gayretleriyle, Orman Bölge Müdürlüğü lojmanları yanında kurumaya yüz tutmuş 6-7 ağacı keserek yerine gençlerin faydalanacağı voleybol sahası inşa ettirmiştir. Bazı yaygaracılar ise, müdürümüzü suçlayaraktan sanki onlarca ağacı kesmiş gibi algı oluşturmaya çalışmışlardı. Değerli hemşehrilerim sorarım size?Bu çocukları haylazlığa değil de spora yöneltmesi suç mu? Sonra bu tesisi kendi üzerine mi geçirdi?Gene devletin malı olarak gençlere hizmet verecek. Ayrıca bölge müdürümüzün zamanından, bugüne kadar hiç görülmemiş, gerek dağlarda ve gerekse çevre ağaçlandırılmaları yapılmıştır. Aynı zamanda dağlarda yetişen yabani menengiç ağaçlarına antep fıstığı aşılattığını belki de ilk kez duyuyorsunuz. Bu da değerli müdürümüzün talimatlarıyla hayata geçirilmiştir. Bölge müdürümüzün gayretleriyle, orman vasfını kaybetmiş yerleri, sırf köylüler yerlerinde kalsınlar diye, köylülere 49 yıllığına kiralıyorlar, geliri yüksek ceviz ve badem yetiştirmelerine yardımcı oluyorlar. Bu kiralamada ürün ve araziye yapılan masrafın yüzde 65’ini devlet hibe veriyor. Bu saydıklarım hatırıma gelen yapmış olduğu bazı işler. Sadece köylü kardeşlerimiz yerlerinde kalsınlar, memleket ekonomisine katkı olsun diye.
Değerli hemşehrilerim, böyle değerli bir bölge müdürüne çamur at izi kalsın diyorlar. Böyle bir bürokratın Elazığ’da olması büyük bir nimet değil mi? Fakat aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. Bazılarının çamur atmalarına tın deyip geçiyorum. Önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle.
Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL