Elazığ

CİPLİ: “HEDEFİMİZ LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE FİRMAMIZI BÜYÜTMEK”

ÖSÇ Mühendislik Firmasının Sahibi  Ömer Selman Cipli ile röportaj yaptık. Bize, yaptığı işlerle ilgili bilgi verdi.       “TÜRKİYE’DEKİ FARKLI ŞEHİRLERE, ALICILARA, TEDARİKÇİLERE TAŞIMA HİZMETİ VERİYORUZ” Yaptığı işlerden bilgi..

CİPLİ: “HEDEFİMİZ LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE FİRMAMIZI BÜYÜTMEK”

ÖSÇ Mühendislik Firmasının Sahibi  Ömer Selman Cipli ile röportaj yaptık. Bize, yaptığı işlerle ilgili bilgi verdi.

 

 

 

“TÜRKİYE’DEKİ FARKLI ŞEHİRLERE, ALICILARA, TEDARİKÇİLERE TAŞIMA HİZMETİ VERİYORUZ”

Yaptığı işlerden bilgi veren Cipli, “Elazığlıyım İnşaat Yüksek Mühendisiyim, evliyim, Elazığ’da çalışıyorum. Kentin farklı yerlerinde işlerimiz var, özel sektörde lojistik hizmeti veriyoruz. Özel şirketlere iş yapıyoruz, Elazığ’da çimento işi yapıyoruz. Çimento fabrikalarında yüklenme, doldurma, istifleme, makine bakım, atölye bakım, araç kiralama, iş makinesi kiralama gibi hizmetlerimiz var. Bunun haricinde taşeron olan işlerimiz de mevcut. Eskişehir Sabancı’da alt taşeronluk olarak bir sürü ham maddesini çekiyorduk, o işi geçen ay itibariyle tamamladık. Karadeniz Ereğli’de Türkiye’nin en büyük fabrikalarından Erdemir var. Erdemir içerisinde 3-4 tane farklı spesifik işlerimiz var. Bunlardan kişpit soğutma, boşaltma işlerimiz var. Yaklaşık binlerce sıcaklıkta bir malzemeyi boşaltıp soğutup taşıyoruz. Bunlardan biri de konvektör altı malzeme taşıyoruz. Sülfürik asit taşıma hizmetimiz var. Bunun haricinde fabrikanın ürettiği yansı saclar var, bu sacları Türkiye’deki farklı şehirlere, alıcılara, tedarikçilere taşıma hizmeti veriyoruz. Lojistik hizmeti veriyoruz, İzmir’de işlerimiz var, Quart Tek denen bir İtalyan firmasına iş yapıyoruz, özel araçlarımızla makinalarımızla…Bunun haricinde Türkiye’de farklı kısa süreli projelerde hizmet vermeye devam ediyoruz. Kuzey Marmara Oto Yolu’nda çalıştık. Gaziantep Limark Çimento’da işlerimiz vardı, tamamladık. Düzce Belediyesi’nin işlerini yaptık” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE FİRMAMIZI BÜYÜTMEK”

Hedeflerinden bahsederek konuşmasını sürdüren Cipli, “Mühendislik olarak Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olmayı hedefliyoruz. Bunun haricinde asıl hedeflerimizden biri de lojistik olarak firmamızı daha da büyütmek. Lojistik sektöründe biraz araçlarımızı artırmak anlamında planlarımız var. Türkiye’ye ve yurt dışına lojistik hizmeti vermek de hedefimizde…Şu an kurmuş olduğumuz iki tane şirketimiz var. Biri ÖSC Mühendisliği, diğeri Elmas Yol Lojistik. Bu iki şirketin de kuruluş yeri Elazığ. Şu an Türkiye’nin çoğu iline hizmet vermeye devam ediyorum. Bu işe de Elazığ’dan başladım, onun için bu şehirde olmayacak diye bir şey yok. Ben kendi sektörümle ilgili konuşayım. Buna dayalı olan iş yerlerinin lojistik işiyle alakalı genelde bu tür fabrikalar limanlara yakın yerlere kurulmuş. Çünkü gemi ve benzeri araçlar lojistik hizmeti görüyor. Elazığ’da sanayi tesisleri organize sanayide var, çimento fabrikaları var. Şehrimizde iki tane olan bu çimento fabrikaları, yurt dışına çok gitmediği için, yurt içerisinde bir hareketlilik var.

“İŞİN EHLİNİN YANINDA İŞİ ÖĞRENEREK PİŞMELERİ GEREKİYOR”

Gençlere de tavsiyelerde bulunarak, onlara seslenen Cipli, “Yeni mezun olmuş arkadaşlarımızın kesinlikle başka bir yüksek lisans yapmasını tavsiye ediyorum. Kendi mesleğimde özellikli bir mühendis olması gerektiğini düşünüyorum ve bir iş yeri yönetmek için, kendilerinin başta iyi bir firmada hatta bir firmada kendilerini pişirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ondan sonra kendi yerlerini açabilirler ve bu sektörün içerisinde başarılı olabilirler” dedi.

“ELAZIĞ’DA YENİ YAPILAN BİNALAR DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLARAK YAPILIYOR”

TOKİ inşaatları hakkında fikirlerini beyan eden Cipli, “Abdullahpaşa bölgesinde yeni yapılan TOKİ’lerin şantiye şefliğini yapan arkadaşlarım var. Binaların küçüklüğüyle büyüklüğüyle alakalı bir şey demek yanlış olur. Sosyal medya üzerinden veya basından takıp ettiğimiz kadarıyla, beğenen insanlar olduğu gibi beğenmeyenlerin olduğunu da öğreniyoruz. Yalnız binaların yapı kalitesi yönünden yıkılan binalardan çok daha kaliteli olduğunu biliyorum. Çünkü yeni yapılan binalar yeni deprem yönetmeliğine göre yapılıyor. Kullanılan betonlar ve malzemeler, bunların hepsi yeni yönetmeliğe göre yapılıyor. Bunları denetleyen yapı denetim firmaları var, binaların gerçekten sağlam olduğunu düşünüyorum. Binaların küçük ya da büyüklüğü göreceli bir konu… Bazı insanlar mutlu bazı insanlar mutsuz olacaktır. Elazığ’da yaşıyorum çünkü Elazığ’ı seviyorum şehrin huzuru benim için önemli ailem burada anlayacağınız güzel bir şehir” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL