Uncategorized

AŞI HAYAT KURTARIR…

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım, Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Okulların bu pandemi münasebetiyle yeni öğretim dönemine başlar mı başlamaz mı diye senaryolar üretilirken mini mini birler ve diğer..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım,
Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Okulların bu pandemi münasebetiyle yeni öğretim dönemine başlar mı başlamaz mı diye senaryolar üretilirken mini mini birler ve diğer öğrenciler bir haftadan beri yüz yüze eğitime başladılar bile. Hayırlısı olmasını diliyorum, fakat bu kadar vakaların yüksek oluşu pek de hayra alamet gibi görünmüyor. Vakalar arttı ardından ölüm oranları da epeyce yükseldi, çok ama çok dikkatli olunmalı. Bir de talebeler tarafından düşünecek olursak, öğrenciler, geçen sene pandemiden dolayı doğru dürüst eğitim göremediler. Okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediler. Ama şimdiki bu pandemi tablosu da hiç iç açıcı değil. Geçen senenin vakalarıyla aynı ve hatta üstünde seyretmektedir. Okulların yüz yüze eğitimine biraz acele edilmiş demekle acaba haksızlık etmiş olur muyum? Bir de öğrenciler tarafından düşünecek olursak,yasaklardan, kısıtlamalardan çok çektiler, adeta bunaldılar. Bakıyorum da eskiden okula gitmek istemeyen öğrenciler okulların açılmasını canı gönülden arzuluyorlar. Hele o kuş cıvıltılı gibi coşan öğrencilerin sesini hepinizin olduğu gibi bende çok özlemiştim. Üniversitelerdeki hareketsizlik ise hepimizin içini burktuğunun farkındayım. Fakat bu pandemi illetinin, her geçen gün artması insanı tedirgin ediyor. Ama bunun çareside biz de mevcuttur. Her zaman belirttiğimiz gibi, Maske, mesafe ve temizlik kuralını aksatmadan,hele,hele kalabalık yerlerden uzak duraraktan bunların en önemlisi ise ‘AŞI’ olmaktır. Bazıları çeşitli olumsuzluklar pompalıyorlar,aşı olmayın,içindeki kimyasallar nelerdir diye alenen ve fısıltı gazetelerinde yaygara kopartıyorlar. Ama,’AŞI’olunması ve kaçınılması olmayan en önemli bir gerçek . AŞI HAYAT KURTARIR…
Değerli hemşehrilerim,
Aşının içindeki karışımın ne olduğu çoğumuzun kafasını karıştırıyor. Belki bunu düşünmekte haklı olabilirsiniz. Fakat size vereceğim bir örnekte ise herhalde bana kesinlikle hak vereceksiniz, hak vermemeniz bana haksızlık olur diye düşünüyorum. Hepimizin bildiği antibiyotik yani halk diliyle penisilin iğnesi diye tabir ettiğimiz ve ayrıca bunun gibi başka iğnelerde var .Hele özellikle aşırı soğuk algınlıklarında iltihaplanmalarda doktorlar tarafından tavsiye ediliyor. Biz vatandaşlar da eczaneden alıp yaptırıyoruz. Bunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim, yaptıranlardan bazılarında, zehirlenme ve diğer yan etkileri oluşmaktadır. Bu iğnenin yan etkilerini de görmeyen ve duymayan yoktur. Hepimiz duymuşuz ve görmüşüzdür. Bu penisilini yapmadan evvel test yapılıp,eğer olumsuzluk yoksa enjekte edilir,olumsuzluk varsa yapılmaz. Dikkatinizi çekeyim, bunların ve bu gibilerinin içinde bilinmeyen çok karışımın olmasını bildiğimiz halde bazen da zehirlenme riski ile karşılaşmamıza rağmen şahsen ben çoook yaptırmışım.
Allah’ın izniyle şifa bulmuşumdur.
Değerli hemşehrilerim ve okurlarım,
Yani Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği aşılardan hangisini arzu edersen o aşıyı olmanı tavsiye ediyorum.
Ben şahsen iki doz ‘BİONTEC’ aşımı oldum.
Üçüncü doza gerek duymadılar.
Ama sen hangi aşı’yı istersen ol.İnşaALLAH bu illetten bir an evvel kurtuluruz da,eski fabrika ayarlarımıza döneriz, diye düşünüyorum.
Önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle,

Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL