Elazığ

SİVRİCE YENİLENİYOR

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, şehir genelinde ve kırsal alanda fidan dikme ve yeşillendirme çalışmalarına hiç ara vermeden başarılı bir şekilde devam ediyor. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Sivrice’yi ve boş dağları..

SİVRİCE YENİLENİYOR

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, şehir genelinde ve kırsal alanda fidan dikme ve yeşillendirme çalışmalarına hiç ara vermeden başarılı bir şekilde devam ediyor.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Sivrice’yi ve boş dağları daha yeşil bir hale getirmek için ekstra gayret sarf ediyor.

Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde bulunan Hazar Gölü’nde, Sürek Köyü’nde, Karaçalı ve Güney köylerinde kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Dikim çalışmaları sonucunda Hazar Gölü daha temiz bir havaya ve daha güzel bir görüntüye sahip olacak.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Elazığ/Sivrice -Sürek köyünde 100 Ha’lık Erozyon Kontrol sahasında çalışmalara başlanıldı. Elazığ’ın göz bebeği ve incisi Hazar Gölü kıyısındaki ağaçlandırma çalışmalarımız Güney köyünde de devam edecektir. Dikilecek fidanlar sayesinde mavi, yeşille bütünleşecek.

Güney Köyü’nde önümüzdeki günlerde 250 hektarda ağaçlandırma çalışmaları başlayacak.

DAĞLAR YEMYEŞİL OLACAK

Elazığ’ımızın incisi Hazar Gölü Ağaçlandırılıyor. Sivrice/Sürek ve Karaçalı köylerinde 100 Ha’lık sahada Toprak İşleme (Teras Yapımı) çalışmaları bitmek üzere. Dağları adeta ilmek ilmek işliyoruz. Sonbaharda fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Dikeceğimiz fidanlarla geleceğe nefes olacağız.

Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Elazığ’ımızı daha güzel, daha temiz ve daha yeşil bir hale getirebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sivrice İlçe’mizde çok kapsamlı teras oluşumu, fidan dikimi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazar Gölü’müzün kıyısında ağaçlandırma çalışmalarımızı geçtiğimiz aylarda başlattık başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Daha yeşil bir Elazığ için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL