Türkiye

DELTA VİRÜSÜ GERÇEKLERİ…

Sağlık Bakanı Koca’nın “Şu an Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı geçti. Delta Plus da giderek artmaya başlıyor.” açıklamasının ardından Delta virüsü ve Delta Plus varyantı araştırmaları sıklaştı. Daha bulaşıcı olduğu..

DELTA VİRÜSÜ GERÇEKLERİ…

Sağlık Bakanı Koca’nın “Şu an Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı geçti. Delta Plus da giderek artmaya başlıyor.” açıklamasının ardından Delta virüsü ve Delta Plus varyantı araştırmaları sıklaştı. Daha bulaşıcı olduğu bilinen Delta varyantının nasıl bulaştığı araştırılıyor.

 

Koronavirüs salgını ile mücadelede en büyük problemlerden biri de virüsün belli başlı ülkelerde geçirdiği mutasyonlar olmuştu. Kış mevsiminde ortaya çıkan İngiltere mutasyonunun bahar aylarında ortaya çıkan Hindistan varyantı salgınla mücadelede dengeleri değiştirdi. Hindistan’da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

DELTA VİRÜSÜ NEDİR?

İlk kez Hindistan’da görülen ve İngiltere’de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Zoe Covid Semptom Gubu’nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan’da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

BELİRTİLERİ NELER ?

İlk kez Hindistan’da görülen ve İngiltere’de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Zoe Covid Semptom Gubu’nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan’da görülen Baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısının artık en çok bildirilen Kovid-19 semptomları olduğu açıklandı. 40’lı yaşların altındakilerde baş ağrısı (%66), boğaz ağrısı (%53), burun akıntısı (%49) ve ateş (%42), oranında görüldü.

Klasik Covid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, yeni ve sürekli öksürük ile tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor. Bu belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden Covid-19 testi yaptırmaları isteniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL