Elazığ

ELAZIĞ’IN TALİHİ YOK, BAHTI KARA!

“TALİHSİZ AÇIKLAMA” Elazığ’ın son zamanlarda Vali Erkaya Yırık ile Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım arasında oluşan gerginlik, halen daha sıcaklığını korumaktadır. Deprem için ne yapılması gerektiği konusunda oluşturulan Koordinasyon..

ELAZIĞ’IN TALİHİ YOK, BAHTI KARA!

“TALİHSİZ AÇIKLAMA”
Elazığ’ın son zamanlarda Vali Erkaya Yırık ile Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım arasında oluşan gerginlik, halen daha sıcaklığını korumaktadır. Deprem için ne yapılması gerektiği konusunda oluşturulan Koordinasyon Toplantısı’na sadece İktidar Partisinin il başkanının katılması muhalefetin tepkisini çekmiş, bunun üzerine Vali Erkaya Yırık da ‘toplantıya kimin katılacağını bilmiyordum’ şeklinde talihsiz açıklama yapmasının ardından, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’dan da tepki gecikmedi. Yıldırım, “Sayın Vali’nin, bizim toplantıya katılmamızdan haberinin olmaması gibi bir durum söz konusu olamaz.. Bir Vali böyle bir açıklama yapmaz. Bir devlet adamının böyle bir açıklama yapması ihtimal ve akıl dışıdır” şeklinde açıklamada bulundu.
“ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK”
Bütün bunların ardından Sayın Vali cevap vermedi, vermesi de açıkçası beklenmiyor. Çünkü zaten hali hazırda ortada bulunan bir talihsiz açıklama var, başka bir talihsiz açıklama yapmaya gerek yok. Ayrıca organizasyonu yapanın Özel Kalem olduğunu belirtmesi, çok daha fazla talihsiz bir açıklamadır. Bu açıklamaya halk arasında ‘özrü kabahatinden büyük’ deniliyor. Bu bakımdan biz de Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın tavrını doğru buluyor, Vali’nin bu tür organizasyonlar yapmadan önce ne kadar dikkatli olması gerektiğini ya da kendisine yeni danışmanlar bulmasının önemli olduğunu tavsiye ediyoruz.
“ELAZIĞ’IN TALİHİ YOK, BAHTI KARA!”
Bugüne kadar Elazığ’a Vali olarak atananlar, ne yazık ki bu şehre çok fazla değişim sağlayamadılar. Ama bu konuda onları suçlayamayız. Çünkü burayı Vali eğitim yeri olarak görüp merkezden atama yapanlar ve Vali’nin stajlığı bittikten sonra da bu şehre katkı sağlamalarına izin vermeyip, hemen başka yere atayanlar; işte onlar bu şehrin gerçek suçlularıdır. Sayın Valimiz Erkaya Yırık da, Vali olarak hiç tecrübesi olmayan birisidir. Özünde çok iyi, çok babacan bir insandır. Ancak şehir yönetimi için çok daha fazlası gerekmektedir. Bu tür talihsiz açıklamalar, siyasi gerilimler Elazığ’a zarar vermektedir. Elazığ’ın çok daha önemli ve çok fazla çözülmesi gereken sorunu vardır. Bu yüzden bir an evvel bu tartışmalardan çıkıp, Elazığ’ın sorunlarına geri dönülmesi gerekmektedir. Sayın Vali’nin stajerliğini yaparken, herkese eşit yaklaşmasını ve buna göre davranmasını bekliyoruz. Ama demin dedik ya, Elazığ’ın Vali konusunda “talihi yok, bahtı kara”… Şu andaki mevcut Vali bu durumu bundan sonraki süreçte değiştirebilirse, bizi şaşırtmış olur ve biz bundan memnuniyet duyarız. Çünkü her şey Elazığ için…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL