Uncategorized

YANGINLAR VE GÖÇLER

Uzun zamandan beri sıkıntılar içerisindeyiz. 2 yıldan beri pandemiden dolayı sorunlar yaşıyoruz. Bir de üzerine yangınlarla karşı karşıya geldik. Ülkemiz yanıyor, bizim ciğerimiz yanıyor. Kimisi sabotaj diyor, kimisi otel yapılmak..

Ömer Tolga GÜÇLÜ
ÖMER TOLGA GÜÇLÜ

Uzun zamandan beri sıkıntılar içerisindeyiz. 2 yıldan beri pandemiden dolayı sorunlar yaşıyoruz. Bir de üzerine yangınlarla karşı karşıya geldik. Ülkemiz yanıyor, bizim ciğerimiz yanıyor. Kimisi sabotaj diyor, kimisi otel yapılmak için bilerek yakıldı diyor, kimisi tatil köyü yapılır diyor. Herkesin bir fikri var. Ancak her ne olursa olsun, orada bulunan mükemmel bir doğayı kaybettik. Bunun haricinde orada yaşayan insanlar; evlerini, mallarını, hayatlarını kaybettiler. Bunca insanının içi yandı, bizim de içimiz yandı. Bu yangınların üst üste çıkması zaten tesadüf olamaz. Kesinlikle birilerinin parmağı var ve nihayetinde PKK bu olayları üstlendi. Bu olaylardan sorumlu olan herkesin acı çekerek ölmesini diliyorum. Şanlı Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılanlar hiçbir zaman unutulmamalıdır. Bu acı devamlı yüreğimizde kalmalıdır. Biz daha öncesinde nice acıları geride bıraktık, elbet bu acıyı da geride bırakırız. Ancak biraz millet olarak balık hafızalıyız. Yaşanılan olayları çok çabuk unutuyoruz. Geçmişte yaşanılan birçok şeyi unutmuş olabiliriz ama bu olayı unutmamalıyız.

Yangınlarla ilgili bir diğer konu ise, uçakların yetersizliğidir. THK (Türk Hava Kurumu) yaptığı açıklamada, 3 adet Beriev BE-200. 10 bin litre kapasiteli amfibik yangın söndürme uçağı, 15 adet Mİ-8 2.500 litre kapasiteli genel maksat helikopteri, 2 adet genel maksat yangın söndürme CH-47 Chinook 7,500 litre kapasiteli helikopterler olmak üzere toplam 20 aracımız var” dedi. Ancak yangın söndürme uçaklarının yetersiz kalması, bu yüzden yangınların söndürülememesi ve daha fazla yayılması açıkça ortadadır. Azerbaycan yangın söndürme uçaklarını bizim için gönderdi ve ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi AB (Avrupa Birliği) de 3 adet yangın söndürme uçağı gönderiyor. Lenarcic, açıklamasında Canadair marka uçaklar olduğunu duyurdu ancak hangi model olduğunu açıklamadı.

Avrupa Birliği RescEU filosunda hem Canadair CL-215 hem yeni model CL-415’ler yer alıyor. Gelecek uçakların Türk Hava Kurumu’nda da bulunduğu halde kapasite bahane edilerek ihalelere sokulmayan, Orman Bakanı Pakdemirli tarafından “antika” denilen CL-215’ler mi olduğu henüz bilinmiyor.

Gelelim diğer bir konuya… Son zamanlarda artan göç istilası… Erzurum’da Afganlarla ilgilenen bazı sivil toplum kuruluşları ve yetkililer, İran sınırında 1,5 milyon Afgan uyruklu göçmenin de Türkiye’ye girmeyi beklediğini iddia ediyor. Afgan göçmenlerin bir kısmı sınırı geçtikten sonra Erzurum’daki 1500 kişilik geri gönderme merkezinde kalıyor. Ancak merkezde boş yer kalmayınca göçmenler de son haftalarda sokaklarda yatmak zorunda kaldı. Buraya kadar her şey normal gibi duruyor? Ancak nereye kadar, ne zamana kadar Türkiye bunları besleyecek? Gücümüz var mı? Diyelim ki var! O zaman neden bu ülkeye bir yangın söndürme uçağı bile alınmıyor? Tam tersi düşünelim bir de. Madem gücümüz yoksa neden bu düzensiz göçmenler alınıyor? Nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL