Elazığ

BÜNYAMİN EROĞLU BESTELERİYLE ANILDI

Herkesin “Böyük Abe” olarak bildiği büyük üstat Bünyamin Eroğlu, ölümünün 3. yıldönümünde çeşitlik etkinliklerle anıldı. Önce Hankendi aile mezarlığında dualarla anılan Eroğlu, daha sonra Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde..

BÜNYAMİN EROĞLU BESTELERİYLE ANILDI

Herkesin “Böyük Abe” olarak bildiği büyük üstat Bünyamin Eroğlu, ölümünün 3. yıldönümünde çeşitlik etkinliklerle anıldı. Önce Hankendi aile mezarlığında dualarla anılan Eroğlu, daha sonra Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde Harput musikileriyle yad edildi.

Bünyamin Eroğlu, öncelikle saat 18’de Hankendi aile mezarlığında dualarla anıldı. Saat 19:30’da Elazığ Belediye Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde Bünyamin Eroğlu’nun bestelediği ve seslendirdiği bütün parçalar çalındı.

EFTUD (Elazığ Folklor ve Turizm Derneği) Başkanı Ziyaaddin Akgüneş yaptığı konuşmada; “Bu akşam çok önemli çok değerli bir insanı “Böyük Abe’yi” Bünyamin Eroğlu’nu anmak için toplandık. Böylesine değerli bir kültür, sanat adamını anmak, onun çizdiği bu yolda ilerlemek kültürümüzü, örfümüzü devam ettirebilmek, onun eserlerini bir sonraki nesle aktarmak için çalışmak bizim için onurdur, şereftir. Tekrardan “Böyük Abe” Bünyamin Eroğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Etkinlikte konuşma yapan bir başka isim ise, Bünyamin Eroğlu’nun abisi Türker Eroğlu oldu. Türker Eroğlu yaptığı konuşmada; “Bünyamin Eroğlu namı değer “Böyük Abe”, besteleriyle, yapmış olduğu çalışmalarıyla, insanlığıyla, vatan, millet aşkıyla, değerlere olan bağlılığıyla, insanlığıyla bizlere çok şey öğretti. Onu, bu ölüm yıldönümünde rahmetle, saygıyla ve özlemle anıyorum. Harput kültürü yüzyıllardan beri süren bir kültürdür. Bu kültürün devam etmesine birçok üstat destek vermiştir. Bu yüzden hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bünyamin Eroğlu’nun oğlu Fatih Eroğlu, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’e plaket takdim etti. Ardından Solist Murat Uysal ve Hasan Öztürk, Bünyamin Eroğlu’nun bestelerini seslendirdi.

Biz de Elazığ’da Güçlü Haber gazetesi olarak “Böyük Abe” Bünyamin Eroğlu’na tekrardan Allah rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Böylesine önemli bir kültür adamına sahip çıktığı için de tüm Elazığ halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL