Ekonomi

MEMUR-SEN’İN ZAM TALEBİ BELLİ OLDU

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Kapsamında Taleplerini Açıkladı. Memur-sen il temsilcisi İbrahim Bahşi, 6. Dönem toplu sözleşme teklifleri ile ilgili gerçekleştirdikleri toplantının ardından basın açıklamasında..

MEMUR-SEN’İN ZAM TALEBİ BELLİ OLDU

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Kapsamında Taleplerini Açıkladı.

Memur-sen il temsilcisi İbrahim Bahşi, 6. Dönem toplu sözleşme teklifleri ile ilgili gerçekleştirdikleri toplantının ardından basın açıklamasında bulundu.

İbrahim Bahşi, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında kamu görevlileri için 600 TL seyyanen zam, 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 38 zam talep etti.

İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, toplu sözleşme hakkını, toplu sözleşme masasını ve toplu pazarlığı önemsediklerine vurgu yaparak; “Toplu sözleşme; hak arama, hak alma, hakkı koruma, hakları artırma masasıdır. 4 Milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın kamu görevlisi emeklisini aileleriyle birlikte 20 milyonu aşkın insanımızı doğrudan ilgilendiren ve etkileyen, sonuçları itibariyle ise; çiftçiyi, işçiyi, işsizi, sanayiciyi, esnafı, girişimciyi kısacası toplumun diğer kesimlerini de doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen sosyal politika aracı ve sosyal diyalog zeminidir. Toplu sözleşmenin öznesi insan, konusu insan emeği, yüklemi uzlaşmak, hedefi ise adalete ulaşmaktır” açıklamalarında bulundu.

brahim Bahşi, Memur-Sen olarak tekliflerini şu şekilde sıraladı;

1- Maaş ve Ücretlerde Enflasyon Baskısı Son Bulmalı, 6. Dönem’de Katsayılar Toplamda %38 Artırılmalı. Enflasyon Farkı Gerçekleştiği Anda Maaşlara Yansıtılmalı Ocak ayında ve tek seferde gerçekleştirilmek kaydıyla, Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin; 2022’de %21, 2023’te %17, iki yıllık sürede toplamda %38 artırılmasını istiyoruz. Kamu Görevlilerinin maaşlarına/ücretlerine, enflasyon oranının maaş artışı oranını geçtiği aydan geçerli olmak üzere enflasyon farkı artışı yansıtılmalı, kamu görevlileri enflasyonun maaşı eriten etkisinden kurtarılmalı.

2- Kamu Görevlilerinin Ekonomik Büyümeye Katkısı Görülmeli ve İki Yıl İçin Toplamda %6 Refah Payı Verilmeli. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine, 01.01.2022’de %3 ve 01.01.2023’te %3 olmak üzere toplamda %6 Refah Payı artışı yansıtılmalı.

3- 5. Dönem Toplu Sözleşmenin Zararları Görülmeli, 600 TL Seyyanen Zamla Kayıplar Giderilmeli.

Kamu görevlilerinin maaşlarına/ücretlerine, Hakem Kararıyla üretilen 5. Dönem Toplu Sözleşmenin oluşturduğu maaş-gelir kaybını tazmin etmek amacıyla net 600 TL tutarında Seyyanen Zam yapılmalı.

4- Ayrım yapılmadan, tüm kamu görevlileri 3600 Ek Gösterge’den yararlandırılmalı.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı da dâhil olmak üzere tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri yükseltilmeli, 3600 Ek Göstergenin yararlandırılanların kapsamı genişletilerek vaat yerine getirilmeli.

5- Kıdem Aylığında Sınırlama Kalkmalı, Gösterge Rakamı Artmalı Kıdem aylığının hesabında esas alınan   gösterge rakamı 100’e yükseltilmeli, 25 yıllık kıdem aylığı süre sınırlaması sona erdirilmeli.

6- Mevcut Sözleşmeli Personel Kadroya Geçirilmeli, Kamuda Sözleşmeli İstihdama Son Verilmeli, Kamu kurum ve kuruluşlarında (yerel yönetimler dahil) sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta olanlar, 31.01.2022 tarihine kadar memur kadrolarına geçirilmeli, kamuda sözleşmeli personel istihdam etme yanlışlığına   son verilmeli.

7- Vekil, Ebe, Hemşire, İmamlar İle Usta Öğreticiler, Fahri ve Benzeri Pozisyonlardaki Personel Kadroya Geçirilmeli Vekil ebe/hemşire/imam olarak görev yapanlar ile usta öğretici, ücretli öğretmen, fahri öğretici ve benzeri nitelikteki görevleri yürütenler, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin uygulama esas alınarak kurumlarındaki pozisyon ve unvanlarına uygun memur kadrolarına atanır.

8- Bayramda ayrım yapılmamalı, Kamu Görevlilerine de Bayram İkramiyesi verilmeli

Bayramı üzerinden ötekileştirme hatasından vazgeçilmeli. Ramazan ve Kurban Bayramlarında, emeklilere ödenen bayram ikramiyesi, kamu görevlilerine de ödenmeli.

9- Vergi Gelir Kaybı Üretmemeli, Gelir Vergisinde %15 Oranını Aşan Kısım Kamu İşverenince Ödenmeli

Kamu görevlilerine maaş ve gelir kaybı yaşatan gelir vergisindeki matrah-oran sorunu çözülmeli,  kamu görevlilerinin %15 oranını aşan Gelir Vergisi kesintileri kamu işverenince tazmin edilmeli. Taban aylıktan gelir vergisi kesilmemeli.

10- KİT’lerde %15’e Kadar Ücret Tavanı Düzenleme Yetkisi Verilmeli. KİT’lerde Temel Ücret Gruplarından 1. grupta olanların tavanı %15 /   2. grupta olanlar %10,3. grupta olanlar %5 puan ilave artırılmasını istiyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL