Kültür-Sanat

HARPUT DİJİTAL KENT ARŞİVİ ÇALIŞMALARININ BİRİNCİ AŞAMASI TAMAMLANDI

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Harput Dijital Kent Arşivi çalışmalarının birinci aşaması tamamlandığını açıkladı.     Daha önce 2016 yılında Elazığ’da İnteraktif Tanıtım Projesi (Kent Rehberi)..

HARPUT DİJİTAL KENT ARŞİVİ ÇALIŞMALARININ  BİRİNCİ AŞAMASI TAMAMLANDI

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Harput Dijital Kent Arşivi çalışmalarının birinci aşaması tamamlandığını açıkladı.

 

 

Daha önce 2016 yılında Elazığ’da İnteraktif Tanıtım Projesi (Kent Rehberi) ve Harput Dijital Kent Arşivi hayata geçirilmişti. 5 binin üzerinde belge bulunan Harput Dijital Kent Arşivi’nde ise Harput hakkında araştırma yapmak isteyen vatandaşlar, Harput Okuma Evi’ne giderek buradan istedikleri belgeye ulaşma imkanına sahip olmuştu.
Projenin ikinci aşamasında ise ÇEKÜL Vakfı ve Fırat Üniversitesi’inde görevli Dr. Öğretim Üyesi Korkmaz Şen devlet ve kamu kurumlarında bulunan arşivlerin yanı sıra Elazığ’ın yerli halkının elinde bulunun görüntü, ses, fotoğraf ve belgeleri gönüllü olarak toplayarak büyük bir kent arşivi oluşturacaklar. Projenin ikinci aşması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ÇEKÜL Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Balaban, “ Devlet arşivleri ve kamu kurumlarının arşivlerine her an ulaşmak mümkün fakat asıl arşivler o kentte yaşayan yerli insanlarda bulunuyor bizim amacımız da bu projenin ikinci aşamasında gönüllü olarak Elazığ’da yaşayan veya yaşamış vatandaşlarda olan arşiv niteliği taşıyan belgelere ulaşmak bu amaçla Milletvekilimiz Metin Bulut ile birlikte çok verimli geçen bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu projenin ilk temeli, 2016 yılında atılmıştı sonrasında deprem ve pandemi dolayısıyla proje yavaşladı bundan sonraki süreçte projenin ikinci aşmasını hızlıca hayata geçirmek için yoğun çaba harcayacağız ” dedi.

Milletvekili Metin Bulut açıklamasında; “Harput Dijital Kent Arşivi çalışmalarının birinci aşaması tamamlandı. İkinci aşama çalışmaları için ÇEKÜL İl Temsilcisi Mustafa Balaban, Konya Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Hilal Aydemir ve projenin danışman hocası Korkmaz Şen ile istişare amaçlı bir araya geldik” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL