Elazığ

ECZANE ÖNLERİNDE OLUŞAN KUYRUKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Bayram günü Elazığ’da sadece 4 nöbetçi eczanenin bulunması nedeniyle vatandaşlar nöbetçi eczanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş ve bu kuyruklara vatandaş tepki göstermişti. Konuyla ilgili 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası’ndan açıklama..

ECZANE ÖNLERİNDE OLUŞAN KUYRUKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Bayram günü Elazığ’da sadece 4 nöbetçi eczanenin bulunması nedeniyle vatandaşlar nöbetçi eczanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş ve bu kuyruklara vatandaş tepki göstermişti.

Konuyla ilgili 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası’ndan açıklama yapıldı.

23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Doruk Ziya Okubay, eczane önünde oluşan kuyruklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Okubay yaptığı açıklamada ‘’ 23.Bölge Elazığ Eczacı Odası olarak Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin nöbet listelerini ilgili illerin il sağlık müdürlükleri ile istişare halinde düzenliyoruz. İlimizde Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi faaliyete başladıktan sonra şehrimizde acil sağlık hizmeti veren kurumların şehrin bütününe yayılması ve artan nüfusun ihtiyacına cevap verebilmek için 2018 Eylül ayında odamızın genel kurulunda alınan karar ve il sağlık müdürlüğünden alınan onay ile ilimizde bulunan nöbetçi sayısını 4 olarak belirledik.

“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN ECZANE SAYISI ÇEVRE İLLERDEN DAHA FAZLA”

Çevre şehirlerin merkez nüfuslarına ve nöbetçi eczane sayılarını dikkatinize sunmak istiyorum.

Malatya merkez nüfusu: 495.000

Malatya nöbetçi eczane sayısı: 5

Diyarbakır ili merkez nüfusu: 826.000

Diyarbakır ili nöbetçi sayısı: 8

Bu rakamlar incelendiğinde şehrimizde kişi başına düşen eczane sayısının çevre illerden daha fazla olduğu görülmektedir.

Bayram tatilinin 2.ve 3.günlerinde özellikle gastroenterit vakalarından kaynaklı acil polikiliniklerine ve eczanelere başvuruların olağan dışı şekilde artmış olduğu bilinmektedir bu sebeple gerek hastanelerde gerek ise eczanelerde bekleme süreleri artış göstermiştir.

“İLACA ULAŞMAMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Fakat oda başkanlığımıza hiç bir vatandaşımızın ilaca ulaşamadığı bilgisi iletilmemiştir.

23.Bölge Elazığ Eczacı Odası olarak ilimizdeki sağlık hizmetinin aksamaması ve vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat ilaca ve gerekli sağlık danışmanlığına ulaşabilmesi için gerekli takibi yapıyor ve lüzumu halinde müdahale ediyoruz. 24 Ocak depreminin yaşandığı gece olduğu gibi deprem anından hemen sonra tüm eczanelerimizi açılmasını sağlamış ve Şehrimizin ve vatandaşlarımızın yardımına koşmuştuk.

Eczacılarımız, deprem, pandemi, kısıtlama ve bayram farketmeksizin 365 gün ve 24 saat esasına göre 1.basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerinde her daim hazır bulunmakta ve hastalarına hizmet vermektedirler. ‘’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL