Dünya

TÜRK BİLİM İNSANININ HEYKELİ DİKİLDİ…

Çift halkalı bir eliptik galaksi keşfeden astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil’in heykeli, Dallas NorthPark Center’da sergilenmeye başladı. Sergilenen heykeller, dünyanın en önemli 10 kadın bilim insanını temsil ediyor.     2017..

TÜRK BİLİM İNSANININ HEYKELİ DİKİLDİ…

Çift halkalı bir eliptik galaksi keşfeden astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil’in heykeli, Dallas NorthPark Center’da sergilenmeye başladı. Sergilenen heykeller, dünyanın en önemli 10 kadın bilim insanını temsil ediyor.

 

 

2017 yılında yaptığı çalışmayla ilk defa çift halka yapılı bir eliptik galaksinin tanımını yapan Türk Astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil, yaptığı çalışmalarla 2018’de dünyanın en başarılı genç bilim insanları arasına girmişti.

Araştırmalarına Chicago Üniversitesi’nde devam eden astrofizikçinin heykeli, son olarak geçtiğimiz günlerde Teksas’taki Dallas NorthPark Center’da 10 önemli bilim kadınının heykelinin arasında sergilenmeye başladı.

BURÇİN MUTLU PAKDİL KİMDİR?

2009 yılında Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Texas Tech Üniversitesi’nde, doktorasını da Minnesota Üniversitesi’nde tamamlayan Burçin Mutlu Pakdil, galaksilerin yapılarını inceleyerek kara delikler ve içlerinde bulundukları galaksilerin evrimi üzerine çalışmalar yapıyor.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL