Türkiye

DEPREMLERDE BİNASI ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDEREN KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 2020 yılında yaşanan depremlerde binası zarar gören vatandaşların devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde..

DEPREMLERDE BİNASI ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDEREN KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 2020 yılında yaşanan depremlerde binası zarar gören vatandaşların devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarını yok edecek, afet zedelere eşit şekilde yararlanması sağlanacak.

 

 

Kanunda yer alan bazı maddeler şöyle:

Türkiye İstatistik Kurumu ‘Özel bütçeli diğer idareler’ bölümüne alınıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili bir kamu idaresi olarak yeniden teşkilatlandırılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihi 1 Ocak 2022 olacak.

güvenlik korucularına ödenecek ek tazminat toplamının 2021 yılının Ocak ayına ilişkin net asgari ücret tutarının altında kalması halinde aradaki fark tazminat olarak ödenecek.

31/21/2011 ile 23/11/2015 tarihleri arasında diş protez laboratuvarlarında diş protez teknisyenleri ve teknikerlere ait iş ve işlemlerinde yardımcı olmak üzere Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenmiş oylan protokol kapsamında eğitim almış olanlar diş protez laboratuvar sahibi ve mesul müdürü olmamak üzere yardımcı personel olarak çalışabilecekler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 1567 sayımlı Türk Parasını Kıymetini Koruma Kanunu dayanarak çıkarılan karar, yönetmelik, tebliğ ve diğer genel ve düzenleyici işlemler uyarınca başvurusu alınacak, düzenlenecek, veya onaylanacak her türlü izin veya belge ile Bakanlık tarafından geliştirilen bilgi sistemlerinin sistem kullanıcılarına sunumu kapsamında, her bir başvuru, izin, belge veya sistem sunumu için bir mali yıl içerisinde altı milyon Türk Lirasını geçmemek üzere yönetmelikle belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ücret alabilecek.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda görev yapan doktor ve eczacılara döner sermayeden ek ödeme yapılması öngörülüyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL