Elazığ

F.Ü.DE’ “15 TEMMUZ ŞEHİTLER YOLU YÜRÜYÜŞ PARKURUNUN” AÇILIŞI YAPILDI

15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümünde şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “15 Temmuz Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun” açılışı yapıldı…

F.Ü.DE’ “15 TEMMUZ ŞEHİTLER YOLU YÜRÜYÜŞ PARKURUNUN” AÇILIŞI YAPILDI

15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümünde şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “15 Temmuz Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun” açılışı yapıldı.

 

Fırat Üniversitesi Kültür Park yürüyüş parkuru 15 Temmuz’da şehit olan 251 şehidimizin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı kırlangıç bayraklarla donatılarak, yürüyüş yolundaki 251 ağaca asıldı.

 

“15 Temmuz Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun” açılışına Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Garnizon Komutanı Tuğg. Sadettin Alp Ergin, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Prof. Dr. Soner Özgen, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, İl Müftüsü Selami Aydın ve dekanlar katıldı.

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişimindeki şehitlerimizi anmak ve onları hatırlatmak amacıyla yürüyüş parkurundaki ağaçlara onların fotoğraflarını astık. Onlar darbe girişimine karşı dik duruşlarıyla ülkemiz için canlarını feda ettiler. Her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bu vesile ile gazi olan vatandaşlarımıza sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

 

İl yöneticileri “15 Temmuz Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunu” gezerek şehitlerimiz için dua etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL