Türkiye

BAŞBAĞLAR KATLİAMI AYDINLATILMADI ACILAR UNUTULMADI

Memur-sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi elim olayın yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Bahşi yaptığı açıklamada şunları söyledi; “5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü’nde akşam ezanından hemen sonra..

BAŞBAĞLAR KATLİAMI AYDINLATILMADI ACILAR UNUTULMADI

Memur-sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi elim olayın yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Bahşi yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü’nde akşam ezanından hemen sonra PKK’lı teröristlerin, yaşlı, çocuk demeden 33 masum insanı kurşuna dizip, ev ve cami ile birlikte yakarak hunharca yaptığı katliamın acısı hâlâ yüreğimizi dağlamaktadır.

Başbağlar’da insanlık, vicdan, masumiyet katledilmiştir. Allah’a inancı, insana ve hayata saygısı, kendisinde anlamı olmayan zihniyetin, kendi iğrenç varlığı üzerinden insanlığı ne ölçüde aşağılık ve zelil duruma düşürdüğü bir kez daha görülmüştür. Aradan 28 yıl geçmesine rağmen katliamın araştırılıp soruşturulmamış, hakkında bir tahkikat yapılmamış olarak, faili meçhul kalması, yüreğimizin yangınına ayrı bir hüzün katmaktadır.

Türkiye’nin kitlesel provokasyon ve siyasi suikastlarla kaosa itildiği o yıllarda, asırlardır ruhumuza kök salan birlikte yaşama irademiz, düşmanlık ve nefret duygularıyla yok edilerek, milletin evlatları birbirine düşürülmek istenmiştir. Madımak Oteli provokasyonunun hemen ardından intikam görüntüsü verilerek Başbağlar’da yapılan katliam, esasen milletimiz ve ülkemiz üzerinde asırlardır, yıkıcı, kıyıcı oyunlar sahneleyen emperyalist tezgâhın deşifre olmuş özetidir. O karanlık mihrak ve silahların tek hedefi, kardeşlik esasına dayalı millet varlığımız, birliğimiz, beraberliğimiz, huzurumuzdur.

Perde arkasındaki düşmanca ve aşağılık kurgular biliniyorken, olaya etnik ve mezhebi taassupla bakmak, üzerimizde zalim emelleri olanların ekmeğine yağ sürecek derin bir gaflet ve basiretsizliktir. Bu acılar hepimizin acısıdır. Acıları bölüp yarıştırmak doğru olmadığı gibi, bunun üzerinden bir nefret ve şiddet dili geliştirmek, ülkemizin bütünlüğüne zarar vermiştir, vermektedir. Hangi gerekçeyle olursa olsun, bu katliamları savunmak, insanlık düşmanı terörizme destek vermek, arka çıkmaktır. Bu desteğin barış, özgürlük, insan hakları ve demokrasi adına yapılıyor olması, insanlık adına başka bir utanç ve fecaattir.

Memur-Sen olarak, kardeşliği hedef alan zihniyetin karanlık, kirli, kanlı yüzünü ve niyetini en zalim, en aşağılık yüzüyle ortaya koyan terörü unutmadık, asla unutmayacağız.

Bu vesileyle teröre kurban verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz”.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL