Elazığ

“VİZYONUMUZ; ELAZIĞ’I YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK”

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Recai Güçlü, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi olarak görevlendirildi. Biz de kendileriyle ekip olarak röportaj yaptık. Bize, Elazığ’ın tanıtımı konusunda yapacağı..

“VİZYONUMUZ; ELAZIĞ’I YURT İÇİNDE VE  YURT DIŞINDA HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK”

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Recai Güçlü, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi olarak görevlendirildi. Biz de kendileriyle ekip olarak röportaj yaptık. Bize, Elazığ’ın tanıtımı konusunda yapacağı projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL BAŞKANI SAYIN AHMET ÖZ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE BANA BU GÖREVİ LAYIK GÖRDÜKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
Elazığ’ın gelişimi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi Recai Güçlü, “Gazetemizi 2011 yılında kurduk. O tarihten bugüne kadar belli başlı sıkıntılar ve sahipsizlik durumlarıyla karşılaşsak da gazetemizi bugünlere getirmeyi başardık. Son 1 yılda ise, pandemiye rağmen çok büyük atağa geçtik. Ekibimizi genişlettik, dijital anlamda büyük gelişmeler sağladık. En önemlisi de neredeyse her kesimin sorunlarını yansıtmak için korkusuzca, cesaretli bir şekilde büyük atılımlara imza attık. Daha sonra Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Sayın Ahmet Öz beni aradı ve temsilcilik vermek istediklerini söyledi. “Neden ben” diye sorduğumda, “araştırmalarımıza göre son zamanlarda en aktif medya kuruluşu olarak sizi gördük” diye cevap verdi. Bu, beni ve ekibimizi çok sevindirdi. Çünkü bu sadece bizim için değil, Elazığ için çok önemli bir fırsattır. Bu cemiyetin Türkiye’de teşkilatlanması çok geniş ve Avrupa Birliği merkezli bir cemiyettir. İlk olarak Almanya’da teşkilatlanma başlamış olup, Avrupa’nın birçok ülkesine yayılmış durumda. Biz de bu durumdan faydalanarak, şehrimizi tanıtmak ve turist kazandırmak için iyi bir fırsat olarak gördük ve bu teklifi kabul ettik. Bu teklifi bana sunan Sayın Genel Başkan Ahmet Öz’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi.
“ELAZIĞ’IN KABUĞUNU KIRMAK GEREKİR, ANCAK BU ŞEKİLDE İLİMİZ KALKINIR”
Elazığ’ın içine kapanan ve bir türlü dışarıya açılamayan bir durumu olduğundan bahseden Güçlü, “Elazığ’da bugüne kadar herkes Harput’un, Sivrice’nin ve diğer birçok yerin ne kadar önemli turistik yer olduğunu söylüyor. Ancak iş icraata gelince ortada hiçbir şey yok. Mesela biz orcik, pestil, ballı lokma ve diğer birçok ürünümüzle övünüyoruz. Ancak bunları tanıtmak için hiçbir çalışma yok. Yaklaşık 4 yıl önce Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya kayısısını tanıtmak için havalimanına gelen herkese hediye olarak dağıtılması için bir çalışma yapmıştı. Biz de böyle bir çalışma duyamazsınız. Sadece tanıtım yapacağız derler ama onu bile yapamazlar. Bu kadar iş yapamayan yöneticilerimiz olunca ortaya çıkan boşluğu tamamlamak da benim gibi elinde imkanı olan ve vatanını gerçek anlamda seven kişilere kalıyor. Ben bu cemiyet sayesinde hem Elazığ’a yatırım hem de tanıtım sağlayacak bir durumdayım. Bu gücü de Elazığ’ın menfaati için her daim kullanacağım. Çünkü Elazığ’ın kabuğunu kırmak gerekir, ancak bu şekilde ilimiz kalkınır” ifadelerinde bulundu.
“ELAZIĞ’A YATIRIM GELEBİLMESİ İÇİN ÖNCELİKLE İYİ BİR TANITIM YAPILMASI LAZIM”
Elazığ’ın yatırım anlamda eksik kaldığını bu durumun da tanıtımın eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi Recai Güçlü, “Elazığ depremden sonra çok zarar gördü. Pandemi de üzerine eklenince bu zarar daha da büyük bir yıkıntıya sebep oldu. Şehir kendisini halen daha toparlayamadı, uzun süre de toparlanacak gibi görünmüyor. Çünkü bu şehrin insanlarına kıymet verilmedi. Maddi ve manevi açıdan eksik bırakıldılar. Bu yüzden bu insanların mağduriyetlerini gidermek ve gereken değeri vermek her şeyden önemli diye düşünüyorum. Az evvel Elazığ’a yatırım gelmesi gerektiğinden bahsettim. Ancak şunu da ifade edeyim, yatırım gelebilmesi için öncelikle iyi bir tanıtım yapılması lazım. Bunu da iyi anlamamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.
“BUGÜNE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALARIN, ÇOK CILIZ KALDIĞI GİBİ SOMUT BİR ADIM ATILMADIĞINI GÖRÜYORUZ”
Tanıtımla ilgili yapılan çalışmaların cılız kaldığını o yüzden Elazığ’a gereken değerin verilmediğini belirten Güçlü, “Tanıtımla ilgili sürekli konuşmalar yapılıyor ancak yapılan çalışmalar konuşmalara göre çok cılız kalıyor. Tabi bununla birlikte somut bir adım atılmadığını da görüyoruz. Elazığ’ın çehresini değiştirmek için el ele vererek, çalışmalıyız. Eğer amacımız bu şehri kalkındırmaksa, o zaman birlik olmamız gerekiyor. Zaten gazetemizde de sürekli birlik olmanın öneminden bahsediyoruz. Bu yüzden birlik olmanın önemini anlayarak, buna göre hareket edersek, ileride buraya gelecek olan turistler de buna göre şehrimize katkı sağlar. Ne yazık ki bugüne kadar bu düşüncede hareket eden yöneticilerimiz pek olmadı. Umarım mevcut yönetim bu düşüncede olur” dedi.
“ONLARCA MEDENİYETLERE BEŞİKLİK ETMİŞ VE AYNI ZAMANDA ÜLKEMİZİN 2. GASTRONOMİ KENTİ OLAN ŞEHRİMİZİN TANITIMINI ÇOK İYİ YAPMALIYIZ”
Medeniyetlere beşiklik etmiş ve aynı zamanda ülkemizin 2.gastronomi kenti olmuş bir şehrin tanıtımı için çok farklı stratejiler izlenmesi gerektiğinden bahseden Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi Recai Güçlü, “Onlarca medeniyete beşiklik yapan ve ülkenin 2.gastronomi şehri olan bu kentin bugüne kadar çok iyi bir yere gelmesi gerekirdi. Ancak bulunduğumuz noktada ne yazık ki öyle bir gelişmeye rastlamamız mümkün değil. Bu yüzden çok etkili çalışmalara imza atmamız gerekiyor ki, sonuç da buna göre etkili olmalı. Tanıtım ne kadar güçlü olursa, yatırımları ve turistleri bu şehre çekebiliriz. Artık laf söylemenin değil, icraat yapmanın zamanıdır. Daha fazla vakit kaybetmeden icraatlarımıza başlamamız ve genişletmemiz gerekir” ifadelerinde bulundu.
“GAKKOŞLAR DİYARININ DÜNYAYA AÇILMA ZAMANI GELDİ”
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti sayesinde Gakkoşlar diyarı Elazığ’ın dünyaya açılacağını söyleyen Güçlü, “Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti sayesinde tüm Dünya’da medya görevini icra eden televizyoncuları ve gazetecileri şehrimizde ağırlayacağız. Onlar geldiği zaman şehrimizi gezdireceğiz, kültürümüzü tanıtacağız. Onlar da kendi ülkelerine gittiğinde bizim şehrimizle ilgili yazacaklar ve konuşacaklar. Bu sayede şehrimizin tüm dünyada tanıtımını sağlayacağız. Tanıtımı da sağladıktan sonra yatırımların da gelmesi muhtemeldir. Ancak bu şehirde ivedilikle yapılması gereken çalışmalar var. Biz turistleri getirdiğimiz zaman gönül rahatlığıyla gezdireceğimiz tarihi, turistik yerlerin ulaşımı ve görünümü açısından üst düzey bir seviyede olması gerekiyor. Umarım yöneticilerimiz, bu konularda yaptıkları çalışmalarla bizleri memnun ederler. Bu sayede Elazığ’a ciddi anlamda katkı sağlanacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL