Elazığ

“GENÇLERİMİZİ KAZANMALIYIZ”

Yazıkonak Beldesi Belediye Başkanı Sayın Hatif Çadırcı ile bir röportaj gerçekleştirdik. Gazetemize yapmış olduğu çalışmaları, belde halkı ile olan görüşmelerini, gelecekte planlamış olduğu projeleri ile daha birçok konuda değerlendirmelerde bulundu…

Yazıkonak Beldesi Belediye Başkanı Sayın Hatif Çadırcı ile bir röportaj gerçekleştirdik. Gazetemize yapmış olduğu çalışmaları, belde halkı ile olan görüşmelerini, gelecekte planlamış olduğu projeleri ile daha birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

“BELDE HALKIMIZIN ULAŞIM SORUNUNU GİDERDİK”
Beldesinin ulaşım sorununu giderdiğini söyleyen Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar ulaşım noktasında ciddi manada sıkıntılarımız vardı. Ulaşım sıkıntısını gidermek için belediye olarak 2 adet otobüsü peşin parayla alarak belde halkının ulaşım sıkıntısını giderdik. Piyasa değeri 10-12 bin lira olan Avrupa standartlarında otobüs duraklarının çoğunu değiştirerek Yazıkonak vatandaşlarının hizmetine sunduk ve o zaman bizim atölyemiz faaliyette değildi, belediyenin atölyesini faaliyete geçirerek bu duraklarımızı kendi belediyemizin bünyesinde atölyemizde piyasanın 3/1 fiyat oranıyla imal ederek değiştirdik. Çünkü bizim ihaleye verecek bir paramız yok” dedi.
“YAZIKONAK’A 30-40 YIL HİZMET EDECEK PROJE”
Yazıkona’a 30-40 yıl hizmet edecek bir projeden bahseden Çadırcı, “Beldemizde birinci Etap TOKİ’lerde yapıldı. Yer altı su şebekelerinizin yetersiz olduğundan dolayı, biz TOKİ’den tutun Yurtbaşı yolundan paralel gelerek, Hamza Beyden gelen suyu DSİ’den yapılan su deposuna kadar, gelecekte Yazıkonak’a hizmet edecek 5 km uzunluğunda ki hattımızı bitirdik. Bana göre çok önemli bir projeydi. Çektiğimiz ana hisale hattı gelecekte Yazıkonak’a 30-40 yıl hizmet edecek bir projedir. Ve yine işlevini yitirmiş kanalizasyon kanallarında değişik bölgelerde 6-7 bin metre uzunluğunda bay-pas yakarak yeni hatlar çektik. Su şebekesi noktasında da hatlarımızı değişik mahallelerimizde 7-8 bin metre uzunluğunda hatlarımızı onarıp değiştirdik. On binlerce metre parke alımını gerçekleştirerek serinimini bitirdik” ifadesinde bulundu.
“BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN YAZIKONAK GENÇLERİ!”
Beldesindeki gençlerin kendisi için önemli olduğuna dikkat çeken Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Benim için önemli olan Yazıkonak’taki gençler! 34 yıllık bir beldeyiz nüfusumuz 10 bin civarında bu güne kadar gençlerimize yönelik tek bir adım atılmadı. Dediğim gibi kaldırımları yıkıp yeniden yaparız fakat gençlerimiz elimizden kayarsa bütün dünyayı da versek bir tek gencimizi geri getiremeyiz. Gençlerimize geldiğim gün bir proje ürettik ve geçen hafta sayın valimizin katılımıyla gençlerimiz için olan projemizin temelini de attık. Kışa doğru kabasını bitirmeyi, yılın sonuna kadar da ince işlemi bitirmeyi planlıyoruz. Gençlik kültür merkezimiz çok amaçlıdır, 4 kattan oluş-maktadır. En alt katta mes-lek öğrenme ve öğretme alanları, ze-min katta gençlerin tek-noloji öğrene-bileceği ve öğretebilece-ği, zaman ge-çirmeleri için aktivite bölümleri olacak, sergi salonumuz da bulunmaktadır. Alt katımızda dükkanlar olacağından bayanlar el işi, yöresel yemekler vb. işleri istediğinde belediye olarak onlara tahsis edeceğiz. Hem mesleklerini icra edecekler hem de yöresel el işi ya da yemeklerin tanıtımını yapacaklar ve aynı zamanda ailelerine de katkıda bulunabilecekler. Birinci katımızda kütüphanemiz mevcut ve yine o kısımda ortaokul, lise, üniversiteye hazırlanan ve üniversiteye giden öğrencilerimize ait alanlarımız var. Geleceğe dair kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için alanlarımız olacak. En üst katımızda da çok amaçlı konferans salonumuz bulunmaktadır, bu salonumuz 140 kişiliktir, öğretmenlerimiz dilediğinde eğitim amaçlı sinema ve tiyatro salonu olarak kullanabilecekler. Yazıkonak halkı ve çevredeki halkımız dilediğinde burada nikah törenlerini gerçekleştirebilecek. Öğretmenlerimiz, kanaat önderlerimiz ve üniversitedeki görevlilerimiz istediklerinde gelip devletimizin, toplumumuzun çıkarları adına, eğitim ve sosyal noktalarda gelip konferans verebilecekler. Bu proje sadece Yazıkonak’a hitap eden bir proje değil çevre belediyelere ve köylere hitap eden bir projedir. 34 yıl sonra Yazıkonak’ta ilk defa bir eserin temeli atılıyor. Projemiz valimiz, il özel idaremiz ve Yazıkonak belediyemizin ortaklaşa yapılan bir projedir” açıklamasında bulundu.

“OSB BİR İLİN VİTRİNİ KONUMUNDADIR!”
OSB bir ilin vitrini konumundadır diyen Çadırcı, “Cadde ve mahalleleri birbirine bağlayan ya da mahallenin imara açılmış sorunlardan dolayı açtığımız bulvarlar ve caddeler var. Caddelerle ilgili çalışmalarımız devam etmekte bitme noktasına gelen caddelerimiz ve bitirdiğimiz caddeler de var. Ve rahatsız olduğum konu OSB’nin yolu Yurtbaşı’nın ve Yazıkonak’ın yoludur. OSB bir ilin vitrinidir! Çünkü iş ve görev icabı zaman zaman OSB’de iş adamları ile görüştüğümüzde, yurt dışından gelen insanları gördüm. Neticede gelen kişiler bu yolu kullanacaklar. Aynı zamanda protokol yolu olarak ve hipodrom tarafında da kullanılan bir yol. Bu yol bugüne kadar ihmal edilmiş ve ilimizi temsil eden bir yol değildir. Yolla ilgili OSB yönetimi ve Yurtbaşı Belediye Başkanıyla birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde TEDAŞ orta refüje ait aydınlatma projesini ihaleye çıkardı ve şu anda yapılmakta. OSB, Yurtbaşı Belediyesi ve Yazıkonak Belediyesi olarak birlikte o refüjü yaparak geliyoruz. Yol bittiğinde yolumuzun standartı yükselecek ve OSB, Yurtbaşı belediyesi ve Yazıkonak belediyesini temsil eden bir yol olacak” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEMİ BUGÜNE KADAR BORCA SOKMADIM”
Geldiği günden bugüne kadar belediyesini borca sokmadığını söyleyen Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Bugüne kadar yaptığımız bu işleri denk bütçede olan katkılardan dolayı projelerimi gerçekleştiriyorum. Belediyemi bugüne kadar borca sokmadım, bankalardan borç almadım ve 1.5 milyon kadar eski borç ödedim. Belediye olarak aldığımız borçları da 45-60 gün içerisinde ödeyeceğimize dair konuşmamızı yapacağımızı belirtik. Bir diğer projem ise, Yazıkonak’ta göreve başladığımda sadece 2 adet park mevcuttu. Biz de belediye olarak kollarımızı sıvayarak projelerimizi tasarladık. İhale vermeden atölyemizde parkaların içindeki çocuk ve spor grupları hariç bütün donatıları biz atölyemizde üreterek parklarımızı 2’den 9’a çıkardık. Dört adet parkımızı da tamamen belediyenin imkanlarıyla bitirmiş olacağız. Parklarda çocuk gruplarını alma imkanımız olmadığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirdim, sağ olsunlar 100 bin lira para gönderdiler” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM EDİYORUZ VE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
İhtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz diyen Çadırcı, “Okullarımızın ve camilerimizin de sorunları oluyor, onları da gidermek için uğraşıyoruz. Sosyal projeler ve yardımlaşma kapsamında bugüne kadar 70-80 bin civarında ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. 6,8 büyüklüğünde bir deprem yaşadık ve beldemizde depremde en ağır şekilde etkilenen yerlerden birisi. Deprem sürecini daha atlatamadan bir de pandemi süreci başladı. Bu süreçlerin sonucunda ise, vatandaşlarımız maalesef işsiz ve evsiz kaldı. Artmakta olan sıkıntıları gidermek için ihtiyacı olan insanlara elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz ve çalışacağız” diye belirtti.

“FAİZE BİR SAVAŞ İLAN ETMEMİZ LAZIM”
Faize karşı olduğunu ve faize karşı bir savaş ilan etmemiz lazım diye konuşan Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Bir taraftan borç ödeyip diğer taraftan da halkımıza hizmet etmeye çalışıyorum. Yazıkonak Belediye Başkanı olarak borca karşıyım. Çünkü Elazığ’ı baz aldığımızda beldelerin, ilçelerin aldığı banka kredileri, borçların da belediyeler olarak yaklaşık ayda 50-60 bin civarında faiz ödüyoruz. Bu çok korkunç bir rakam. Biz buna karşıyız çünkü bu para vatandaşın cebinden ve esnafın vergilerinden çıkan bir paradır ve bu faize gidiyor. Yazıkonak 50 bin lira faiz ödüyorsa bir büyükşehir belediyelerini, beldelerin belediyelerini düşününce bunların bir yılda faize ödedikleri parayı hesaplasınlar korkunç bir rakam ortaya çıkacaktır. Biz gerçekten dürüst bir yönetim ortaya koysaydık, ülkemizi ve milletimizi gerçekten sevmiş olsaydık, bu parayı bir havuzda biriktirseydik veya yatırıma yatırsaydık Elazığ’da işsiz kalmazdı. Bu noktada gerek medya gerekse kanaat önderleri olsun bir araya gelerek bu gidişata bir dur dememiz lazım. Deyim yerinde ise, faize bir savaş ilan etmemiz lazım” ifadesinde bulundu.

“TOKİ’LERİN YAZIKONAK’A ÇOK BÜYÜK KATKISI OLDU”
TOKİ’lerin Yazıkonak’a büyük katkısı olduğunu dile getiren Çadırcı, “Türkiye genelinde yaklaşık 50-60 bin civarında deprem konutları yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. Devasa olan bu proje de daha bir yıl olmadan evler yapılıp hak sahiplerine teslim edildi ve ediliyor. Kendi beldemden örnek vereyim, Yazıkonak’daki TOKİ projesi hakkında vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın ve kanaat önderlerimizin dediği üzere, bu Elazığ’da örnek bir projedir. Yazıkonak’ta uygulanan TOKİ projesinde 2+1 ve 3+1’ler mevcut, beldemizde yapılan TOKİ’lerimizde herhangi bir şikayet gündeme gelmedi. Belediye, muhtarlar ve kanaat önderleri olarak Valilik ve AFAD yönetimiyle zaman zaman deprem sürecinde ve sonrasında bir araya gelerek nüfus oranına ve isteğe bağlı 2+1 ve 3+1’leri hak sahiplerine devrettik. Geçen zamanlarda bir vatandaşımızın evine ziyarete gittim, evine konuk olduğumuz vatandaşımız, “Başkanım ben gerçekten pişmanım” dedi, “Neden” diye sorduğumda ise, “Ben keşke 2+1 alsaydım, 3+1 bana çok büyük geliyor” dedi. Beldemizde yapılan TOKİ’lerde genel anlamda sıkıntımız yok. Ufak tefek problemlerimiz oluyor. Çünkü 380 daire yapılmış, ben de bu sektörden geldiğim için biliyorum. Bazen müteahhit 10 daire yapıp teslim ettiğinde mutlaka ufak tefek sorunlar çıkabiliyor, bunları normal görmemiz lazım. Çıkan sorunlar da zaten gideriliyor yönetim tarafından. Biz TOKİ konusunda herhangi bir yönden şikayetçi değiliz, tam tersine beldemiz için bir artı durumda olup çehresini değiştirerek çok büyük katkısı oldu. Deprem sonrası evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlarımız yapılan TOKİ’ler sayesinde ev sahibi oldu. Dediğim gibi elbet sıkıntılar olacak ama biz yöneticiler olarak bunları çözmeye devam edeceğiz” dedi.

“GENÇLERİMİZ VE HANIMLARIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM ATACAĞIZ”
Gençlere ve hanımlara yönelik büyük adım atacağından bahseden Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Çocuk ve anne sevgi evleri kurmaya yönelik bir projemiz mevcut, hatta çalışmayı başlattık ancak maalesef maddi imkansızlıktan dolayı durdurmak zorunda kaldık. Bir diğer projemiz, anne ve 5-6 yaş altı çocuklarımız için alanlarımız olacak, anne orada el işi yapabilir, kitap okuyabilir veya spor yapabilir bir durumda olacak. 5-6 yaş altı çocuklarımız da orada oyunlar oynayıp zaman geçirebilecekler. Yazıkonak’ta bugüne kadar gençlerimize ve hanımlarımıza yönelik herhangi bir adım atılmadı, bizler de belediye olarak gençlerimiz ve hanımlarımız için büyük bir adım atacağız. Beldemizde bulunan geniş ve boş bir kısmımız var, orayı yaya yolu, bisiklet yolu ve oturma alanları olacak şekilde bir proje olarak tasarladık ve bu proje üzerine çalışmaktayız. Belediye binamızın vatandaşlarımızın dediğine göre, görünmediği ve görünür bir yerde olmasını istediklerini baz alarak daha görünür bir yerde yapılması ve beldemize yeni bir belediye binası kazandırmak içinde çalışmaktayım” diye konuştu.

“ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesine teşekkür eden Çadırcı, “Bizler çok çalışmalıyız, biz çalıştıkça halkımızın sorunları son bulacaktır. Yazıkonak Belediyemize gelerek bizlerin sorunlarını dinlediğiniz için de Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Röportajın youtube linki:

https://www.youtube.com/watch?v=_u60tB_IjWg

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL