Siyaset

TUNCELİ VALİSİ: “TOPRAKTAN GELECEK ARAYAN BİR KENTİZ”

Tunceli’yi tarif ederken toprakla bağdaştırdıklarını söyleyen Vali Mehmet Ali Özkan, “Biz Tunceli’yi tarif ederken, izah ederken toprakla yoğrulan ve toprakla uğraşan, topraktan gelecek arayan bir kentiz. Biz turizmle tarımı yan..

TUNCELİ VALİSİ: “TOPRAKTAN GELECEK ARAYAN BİR KENTİZ”

Tunceli’yi tarif ederken toprakla bağdaştırdıklarını söyleyen Vali Mehmet Ali Özkan, “Biz Tunceli’yi tarif ederken, izah ederken toprakla yoğrulan ve toprakla uğraşan, topraktan gelecek arayan bir kentiz. Biz turizmle tarımı yan yana yürütmek isteyen bunda gelecek gören coğrafyasıyla, gerekse de tabi güzellikleriyle mümkünse sanayi bizde olmasın diyen bir kentiz. Dolayısıyla Tarım Bakanlığının bize destekleri bizler açısından yol gösterici ve umut olacak. Ne zaman geldiysek Tunceli dediysek canların, ozanların diyarından geldik dediysek hep sıcak bir karşılama, pozitif ayrımcılıkla karşılaştık. Allah şahittir sayın cumhurbaşkanımızın himayelerinde söz yerindeyse hassas bakılan en çok sevgiyle sitayişle anılan sadece tarımda değil bütün sektörlerde birçok yatırım ve projeyi alan kentiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından okunan dualarla kurumun açılışı gerçekleştirilirken sektör temsilcileriyle de toplantı gerçekleştirildi. Törene, Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Vali Yardımcıları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, 4’üncü Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Durali Ceylan, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya, siyasi parti temsilcileri ile Kurum Müdürleri katıldı.
Tunceli Tarım İl müdürlüğü yeni hizmet binası açılışı, Elazığ’dan sadece Güçlü Haber Gazetemizin Köşe Yazarı Vural Baygeldi de vali beyin daveti ile açılışa katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL