Elazığ

ELAZIĞ İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021 Yılı Elazığ İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu başkanlığında Gerçekleştirildi. 2021 yılı Elazığ İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu başkanlığında Bölge..

ELAZIĞ İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021 Yılı Elazığ İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu başkanlığında Gerçekleştirildi.

2021 yılı Elazığ İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu başkanlığında Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşan kurul üyelerinin katılımıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar; “Havza Yönetimi Merkez Kurulu, Havza Yönetim Heyetleri Ve İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurullarının Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul Ve Esaslarına ait bilgiler verdikten sonra, 2021 su yılında Türkiye genelinde yağışların, uzun yılların ortalamasına %26,9 azalma, 2020 yılına göre ise %24,8 azalma göstermiştir. Bölge Müdürlüğümüz illerinin içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde yağışlar, uzun yıllara göre %34,4 azalma, 2020 yılına göre ise %34,1 azalma göstermiştir. Bölge Müdürlüğümüz sınırlarında yer alan Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl İllerine Ait 2021 Su Yılı (1 Ekim 2020–31 Mayıs 2021) Meteorolojik Verilerine göre; Bölge Müdürlüğümüz geneli yağışlar, uzun yılların ortalamasına göre % 36,9 azalış göstermiştir. 2020 yılına göre ise yaklaşık %39,5 azalış olmuştur. Buna rağmen Bölge Müdürlüğümüz geneli barajlarımızın doluluk oranına baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre aktif hacim bakımından %29,6 azalış görülmektedir.”dedi.

Müdür Dündar; “İklim değişikliğinin bir neticesi olarak eskisi gibi kısa ve uzun vadeye yayılan yağışlar değil, daha kısa sürede taşkın doğuran yağışlarla karşı karşıyayız. Derelere yapılan yanlış müdahaleler neticesi olarak vatandaşımız can ve mal emniyetini tehlikeye atan vakalarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle, dere yataklarına yapılan müdahalelere karşı toplumumuzun bilinçlendirilmesi gerektiği ve toplumsal farkındalık oluşturulması önem arz etmektedir.  DSİ olarak; mevcut su kaynaklarını korumak, faydalanmak, gelecek nesillere taşımak ve zararlarından korumak amaçlı çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Su kaynaklarınız verilen zararı en az seviyelere indirme konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin su zengini olmadığı bilinci ile su kaynaklarımızı korumak, su sıkıntısının yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak, verimli tarım uygulaması çerçevesinde daha az sulama suyu ile daha fazla verim elde etme anlayışıyla kapalı sistem borulu sulama şebekelerine geçiş yaptık, depolama tesisleri inşa ettik ve ediyoruz. Bu vesileyle toplantıya katılım sağlayan tüm heyet üyelerine teşekkür eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu ise; toprak ve suyun önemi, korunması, kirletilmemesi, yeraltısuyu kaynaklarının verimli ve yerinde kullanımının önemini vurguladıktan sonra ilgili kurumların bu konulara gerekli hassasiyeti göstermeleri ve koordinasyon içerisinde hareket etmelerinin önemini vurgulayarak konunun takipçisi olunacağını ifade etti.

Uluova Havzasında Yeraltısuları ve Yer Üstü Sularındaki Nitrat Miktarlarına Bağlı Sağlık Risk Değerlendirmesi ile Uluova Bölgesi İklim Parametre Değişimlerinin Yeraltısuyu Değişimlerine Etkisine ilişkin DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Başmühendisi İlker Çeliker’in yaptığı sunumların ardından yapılan değerlendirmelerden sonra toplantı sona erdi. Hayırlara vesile olmasını dileriz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL