Uncategorized

ELAZIĞ’A KÜLTÜR VE TURİZM ELÇİSİ OLMAK

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım, Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Siz değerli hemşehrilerimi ve okurlarımı her hafta şehrimizin irili ufaklı sorunlarıyla meşgul etmekten herhalde yormuşumdur. Tabi ki şehrimizde sorunlarımız..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım,
Bu hafta da sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Siz değerli hemşehrilerimi ve okurlarımı her hafta şehrimizin irili ufaklı sorunlarıyla meşgul etmekten herhalde yormuşumdur. Tabi ki şehrimizde sorunlarımız var, ama çözüm yolları da vardır elbet. Yetkililerin ve biz vatandaşların gayretleriyle bütün zorlukların üstesinden geliriz inşallah. Bu hafta sizlere güzel bir müjdem var! Geçen haftalarda da azıcık bahsetmiştim, ama netleşmeden, belki aksilik çıkar diye siz değerli okurlarıma söylemek de istememiştim. Şimdi sıkı durun! ‘Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’ var. Bu cemiyetin yurt içinde olduğu gibi adından da anlaşıldığı üzere yurt dışında da temsilcilikleri var. Bu gibi güzide bir kurumun ‘ELAZIĞ TEMSİLCİLİĞİNİ’ bana uygun gördüler ve verdiler. Resmi bildirimlerimiz Elazığ Valiliğine iletildi. Tabi ki Elazığ’da 3 tane gazete cemiyeti var fakat bunlar yerelde kaldığından dolayı belli bir sınırları var. Ama bana verdikleri cemiyet yukarıda da belirttiğim gibi, yurt içinde temsilcilikleri olduğu kadar, yurt dışında da temsilcilikleri bulunmaktadır. Yani yurt dışındaki yabancı basın mensupları ülkemize zaman zaman davet ediliyor, geliyorlar. Bu gelen misafirler illerdeki temsilcilikleri de ziyaret ediyorlar. İllerin toplantılarına katılıyorlar. Aynı zamanda yurt içindeki temsilcilerde tanıtım ve toplantı yapılan şehirlere gidiyorlar. Burada şunu söylemekte yarar görüyorum! Yabancı ve yerli misafirler, şehrimize geldiklerinde, aynı zamanda şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini de gezecekler elbet! Çünkü şehrimiz bir tarih, turizm ve gastronomi kenti olduğundan dolayı!… Bunlar da gazeteci olduklarından, yapmış oldukları çekimleri de ülkelerine, şehirlerine gittiklerinde, çevresine şehrimizi anlatıp, çekmiş oldukları videoları gösterdiklerinde, elbette bazılarının ilgisini çeker diye düşünüyorum. Aynı zamanda yurt içi temsilcileri de ilimizde yapılacak olan toplantı ve etkinliklere zaman zaman davet edilecekler. Şimdi soruyorum!…
Bu gelenler gazete ve TV işiyle uğraşan insanlar oldukları için, bu gibi fırsatları iyi değerlendirirsek ‘Elazğ’ın bir kültür ve turizm elçisi’ gibi çalışmış olmaz mıyız?
Değerli hemşehrilerim ve okurlarım,
Ben ülkem TÜRKİYE’yi ve şehrim Elazığ’ı canımdan çok sevdiğimden dolayı, kendi şahsım için bir kazanç beklemiyorum.
Değerli hemşehrilerim ve okurlarım,
Burada ülkemiz ve şehrimiz için eğer aklı-selim hareket edersek, en iyi tanıtma fırsatını yakalamış oluruz, katma değerine katkıda bulunmuş oluruz diye düşünüyorum. Bu vesile ile bana tevdi edilen bu görevden dolayı memleketim adına çok mutluyum. Rabbim bana bu görevi layıkıyla yapmayı nasip etsin inşallah. Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu işler yalnız ben ve ekibimin üstesinden gelecek bir iş değil! Yetkililerin ve halkın her türlü desteğine ihtiyacımız var. Çünkü ben değil biz olarak hareket edersek, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorunumuz olmaz. Çeşitli uygarlıklara beşiklik yapmış, aynı zamanda turistik özelliği taşıyan şehrimizi de hak ettiği noktaya getirmek hepimizin görevi….
Değerli hemşehrilerim ve okurlarım,
Önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle,
Kalın Sağlıcakla….

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL