Elazığ

VALİYLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN DEPREMZEDELER, ELİ BOŞ DÖNDÜLER

Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzedeleri, 1,5 saat valilik kapısında bekletip daha sonra ilgili kişilere yönlendirilerek, Vali Erkaya Yırık’la görüşmelerine engel olunması herkesi şaşırttı. Elazığ’da 24 ocak tarihinde meydana gelen depremin..

VALİYLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN DEPREMZEDELER, ELİ BOŞ DÖNDÜLER

Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzedeleri, 1,5 saat valilik kapısında bekletip daha sonra ilgili kişilere yönlendirilerek, Vali Erkaya Yırık’la görüşmelerine engel olunması herkesi şaşırttı.

Elazığ’da 24 ocak tarihinde meydana gelen depremin ardından hak sahibi olan 4 bin 598 depremzedenin sahip olacakları konutlarının kuraları 5 mart 2021 tarihinde çekilmişti. Kuraları çekildikten sonra yaklaşık 2 buçuk aydır evlerinin teslim edilmesini bekleyen depremzedeler, Elazığ Valiliği önünde toplanarak Vali Erkaya Yırık’la görüşmek istediklerini söylediler. Ancak her zaman topluma çıkan, vatandaşlarla sokaklarda sohbetler eden Sayın Valimizin vatandaşlar, zor durumda kaldıkları zaman görüşmekten imtina etmesi doğrusu herkesi şaşkına çevirdi. Evlerinin çeşitli gerekçelerle teslim edilmediğini ifade eden depremzedeler, hükümet konağı önünde kendilerine yetkili bir ismin açıklama yapmasını beklediler. Zaten depremin vurduğu insanları mağdur ettiği bir zamanda bu halkı kapı önünde bekletmesi ve kendisinin değil de yardımcılarına yönlendirilmesi abesle iştigal…

Seslerini duyurmaya çalışan ve bilgi almak isteyen vatandaşların, isimleri alınarak, vali yardımcıları ile görüştürüldü. Sayın Vali ve yardımcıları 1,5 seneden beri neredeler? Vatandaşları valilik kapısına kadar niçin getirtiyorlar? Valinin yetkileri ve nüfuzu çok bir makamda olmasına rağmen, bu şehirde yaşayan insanlara neden kalıcı bir çözüm bulamıyor?

Hemen hemen her gün gerek görsel gerekse yazılı basında mağdur olan vatandaşlarımızın haberleri yayınlanıyor. Vali ve yardımcıları bu haberleri niçin görmezden geliyor?

Sürekli kendisi ziyarete gidiyor, ya da ziyaretçi kabul ediyor. Bu ziyaretler sırasında istişareler yaparak neden somut adımlar atılmıyor? Yoksa bu ziyaretler kapsamında depremzedeler hiç konuşulmuyor mu? Zihnimizde daha bir çok sorular???

Umarız Sayın Vali ve ekibi sorulara cevap vermekten öte, somut adımlar atabilsin….

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL