Güncel

NAFİLE ÇABA!

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ Muhtarlar DerneğiBaşkanı ve Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet Gül ile bazı oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar TOKİ’deyaşanan problemler nedeniyle meydanda toplandılar…

NAFİLE ÇABA!

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ Muhtarlar DerneğiBaşkanı ve Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet Gül ile bazı oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar TOKİ’deyaşanan problemler nedeniyle meydanda toplandılar.

FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİK…
Büyük depremin şehrimizde yaşanmasının ardından ağır hasarlı binalar yıkılmış ve Mustafapaşa ile Rüstempaşa Mahallelerinde durum vahim bir görüntü almıştı. Biz o zamanlar birçok defa gazetemizde, “Bu depremi Elazığ’ın güçlenmesi ve güzelleşmesi için fırsat olarak görüp, değerlendirmeliyiz” demiştik. Ancak kimse bizi dinlemedi. Birçok kişi şehrin gelişmesi ve kalkınması için değil de, ceplerinin kalkınması ve gelişmesi için çalıştı. Bugün geldiğimiz noktada depremin üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen halen daha mağduriyetler devam ediyor. Bununla birlikte bu fırsatı elimizin tersiyle ittiğimiz gibi, şehri daha beter bir hale getirdik. Bu konuda hepimiz suçluyuz. Ama en büyük suçlular, bu şehrin idaresini yapanlar ve bu idareyi yapan kişiye karşı susanlardır.
YENİ Mİ UYANDINIZ!…
Geçenlerde Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet Gül, bazı oda başkanları, mahalle sakinleri ve esnaflar Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahallesi’nde TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yapılan binaların bitirilmemiş olmasına ve yeni yapılan binaların vatandaşların taleplerine cevap vermemesine tepki göstermek için toplandılar. Öncelikle şunu belirtelim ki, toplanmaları güzel bir şey. Bizim sürekli dile getirdiğimiz, birlik ve beraberlik çağrısının yerine getirilmesine sevindik. Ancak bunun için çok geç kalındı. Artık binaların neredeyse ince işçiliği bitmek üzereyken, şimdi toplanmanız nafile çabadan öteye gidemez. Çünkü artık iş işten geçmiş, her şey bitmiş. “Yeni mi uyandınız” derler adama… Şimdi mi aklınız başınıza geldi! Zaten biz yöneticilerimizin iş işten geçtikten sonra hareket etmesine alıştık. Ama bari bu konuda erken davransaydınız. Bu şehrin katili sizsiniz! Bu şehri geri bırakan ve kendi menfaatiniz için geri planda duran yine sizsiniz! Gelecek nesiller, sizleri büyük bir öfkeyle anacaklardır ve en acısı da arkanızdan bir fatiha okuyacak kişiler bulamayacaksınız, sürekli lanetle anılacaksınız.
SEÇİM YATIRIMI
Bir konuya daha değinmek istiyoruz, o da Cemil Erdem hatırladığınız üzere, Furkan Dilaver’e talihsiz sözlere yüklenmiş ve daha sonra biz de dahil olmak üzere birçok kesimin ağır tepkisiyle karşılaşmıştı. Bu olayın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçtikten sonra böyle bir toplanmaya öncülük etmesi bize çok samimi gelmedi. Çünkü 1,5 seneden beri hiç meydanlarda olmayan, esnafın halini, hatırını sormayan veya basına bir açıklama dahi yapmayan birisi neden şimdi ön planda olmaya çalışıyor? Bugüne kadar hiç meydanlarda olmayan şahıs, eğer bugün meydanlara çıkmaya başlamışsa, bu durum 2022 seçimlerine hazırlıktan başka bir şey değildir. Bu şahsın derdi, davası Elazığ olsaydı, 1,5 yıldan beri sürekli sahalarda, yetkililerin yanında ve mağduriyetlerin giderilmesi için canla başla çalışan bir mücadele içerisinde görürdük. Ancak asıl mesele Elazığ değil, tekrar seçilme ve o yumuşacık koltuktan ayrılmama meselesidir.

Boşuna zahmet etmeyin, meydanlarda gövde gösterisi yapmaya, gidip, oturun, o yumuşacık koltuklarınızda…..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL