Elazığ

“EMNİYETE BİLDİRDİK AMA MÜDAHALEDE BULUNULMADI”

Geçtiğimiz günlerde hastanede saldırıya uğrayarak silahla vurulan ve yoğun bakımda tedavisi süren Abdulhadi Bilken’in yakınları hastane önünde açıklama yaptı. Yaralı yakınları İlk yaralama olayından sonra durumu emniyete bildirdiklerini ama müdahalede..

“EMNİYETE BİLDİRDİK AMA MÜDAHALEDE BULUNULMADI”

Geçtiğimiz günlerde hastanede saldırıya uğrayarak silahla vurulan ve yoğun bakımda tedavisi süren Abdulhadi Bilken’in yakınları hastane önünde açıklama yaptı. Yaralı yakınları İlk yaralama olayından sonra durumu emniyete bildirdiklerini ama müdahalede bulunulmadığını belirttiler.. Ağır yaralanın yakınlarının yaptığı açıklamadan sonra Elazığ Valiliği’nin soruşturma açıp açmayacağı ise merakla bekleniyor.

 

Olay, 27 Temmuz günü Fırat Üniversitesi Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre, hastane içinde iki grup arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada taraflardan A.Y., belinden çıkardığı silahla ateş açtı. Olayda Abdulhadi Bilken, S.T. ve konuyla ilgisi olmayan F.A. kurşunların isabet etmesi sonucu yaralandı.

Yaralıların hastanelerde tedavisi sürerken zanlı A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca Hastanede çıkan silahlı kavganın, 3 gün önce merkezde bulunan bir kafenin önünde iddiaya göre alacak verecek meselesi nedeni ile yaşanan kavganın devamı olduğu öğrenildi.

Silahla vurulan ve yoğun bakımda tedavisi süren Abdulhadi Bilken’in yakınları hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Abdulhadi Bilken’in ortağı ve yakın arkadaşı Burhan Daş konuyla ilgili açıklamasında: “Olayla ilgili yaşanan durumda olaydan iki gün önce Abdulhadi Bilken’in abisinin ayağından vurulması ve olayın emniyete bildirilmesi. 2 gün içerisinde bu şahısların halen bulunamaması ve olayın yaşandığı gün tarafımızdan emniyete bu kişilerin dışarıda olduğunu ve hastaneye geldiklerini söylememize rağmen yine herhangi bir müdahalede bulunulmaması ve yine hastanenin içerisine girerlerken polis ve güvenlik arkadaşlara söylememize rağmen böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzmüştür” dedi.

Yetkililere seslenen Abdulhadi Bilken’in ortağı ve yakın arkadaşı Burhan Daş: “buradan il emniyet müdürümüze onun nezdinde emniyet genel müdürümüze de sesleniyoruz, Elazığ’da bu vakalar çok arttı buna benzer olaylar yaygınlaştı. Haftada buna benzer olaylar olmaya başladı. bununla ilgili yapılan bir açıklama veya bir tedbir yok. meydana gelen olaylara rağmen şuanda bu hastaneye elini kolunu sallayarak girebiliyorsun. Bu hastaneye günde kaç bin kişi girip çıkıyor. Biz bütün yetkililerimize sesleniyoruz Elazığ’a sahip çıkın, Elazığ’da uyuşturucu kullanımı, adli olaylar, silahlanma olayları çok yaygınlaştı. Emniyet bizi koruyamayacaksa bizde elimize silah alıp kendimizi koruyalım, bizde mi buna başlayalım? Bu konuya yetkililerin el atmasını istiyoruz” dedi.

Ağır yaralanın yakınlarının yaptığı açıklamadan sonra Elazığ Valiliği’nin soruşturma açıp açmayacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL