Güncel

AÇIK: “ENGELLİ KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI YÜZDE 12,5”

Prof. Dr. Yasemin Açık, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Açık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Engelli kadınların iş gücüne katılım oranındaki düşüklüğün de altını çizen Prof. Dr. Açık,..

AÇIK: “ENGELLİ KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI YÜZDE 12,5”

Prof. Dr. Yasemin Açık, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Açık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Engelli kadınların iş gücüne katılım oranındaki düşüklüğün de altını çizen Prof. Dr. Açık, “Kadınlar iş hayatından siyasete kadar hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitsizliğine maruz kalıyor. Bu durum engelli kadınlar için de geçerli. TÜİK verilerine göre ülkemizdeki engelli nüfusun yüzde 22,1’i iş gücüne katılıyor. Bu oran erkeklerde yüzde 35,4, kadınlarda ise yalnızca yüzde 12,5. Kadın, erkek tüm engelli bireylerin iş gücüne katılımını sağlamak için kamu ve özel sektörün elini taşın altına koyması gerekiyor.

Engelli çocukların ise okul hayatlarında dışlanma, küçümsenme gibi zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Prof. Dr. Açık, “Bu konuda ailelere ve öğretmenlere önemli görevler düşüyor. Özellikle kaynaştırma eğitimi alan çocukların hayata katılması için tüm çocukların engellilik bilinciyle yetiştirilmesi son derece önemli. Bununla birlikte engelli çocukların ilgi alanlarını, yeteneklerini tespit etmek için yine ailelerine ve eğitimcilere önemli görevler düşüyor. Doğru eğitim ve ilgiyle engelli çocuklar sınırları aşabilir. Bunun en iyi örneklerinden birini geçen yıl rekor madalya ile döndüğümüz Tokyo’daki Paralimpik Olimpiyatları’nda gördük. Yeter ki çocuklarımızı, gençlerimizi destekleyelim, önyargıları ve zihinlerdeki engelleri kaldıralım”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL